מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

קניתי פילה גדול ויפה של סלמון לארוחת ערב, אפיתי בתנור כמה חתיכות… היה טעים… מה לגבי חצי השני של הפילה שנשאר? מה נעשה איתו? להקפיא אני לא אוהבת, להחזיק במקרר מסוכן … אני ממליצה להמליח או לעשן. כן כן! כבר שיתפתי אתכם את המתכון לסלמון מלוח בכבישה עדינה. עכשיו אני רוצה לחלוק איתכם מתכון לסלמון ביתי בעישון חם. מאוד פשוט ומאוד טעים … לא לפספס!

16

אנחנו נצטרך מחבת ווק ורשת (שושנת אידוי נפתחת).

2

חומרים לעישון סלמון:

3

פילה סלמון ללא עור 600 גרם, כל נתח 200 גרם.

2-3 כפות אורז לבן, 2-3 כפות סוכר, 2-3 מלח גס, 2-3 כפות עלי תה שחור.

אפשר להוסיף עוד ענפי טימין וקליפת לימון.

למרינדה:

4

2 כפות רוטב סויה.

2 כפות רכז רימונים.

1 כף שמן צמחי.

מלח ופלפל לפי הטעם.

שיטת בישול:

משרים את הדגים:

1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.

5 6

2. טובלים את הדגים ברוטב שנוצר ,משאירים בתוך המרינדה למשך 15 דקות.

7

הכינו את “מעשנת”:

1. מכסים את החלק הפנימי של הווק בנייר כסף.

8

2. מוזגים לווק מלח, סוכר, אורז, תה שחור, מערבבים הכל.

9

אפשר להוסיף קליפות לימון וענפי טימין לטעם.

10

3. הניחו את רשת אידוי מעל.

11

זהו! המעשנה שלנו מוכנה!

מחממים את הווק על אש גבוהה, מכסים במכסה ומחכים שתכולת המחבת תימס ותוציא עשן ריחני.

זה ייקח בערך 10 דקות.

5. מסירים את המכסה, משמנים במהירות את הרשת אידוי בעזרת מברשת עם שמן צמחי ושמים את נתחי הדג על הרשת.

12

6. מכסים את הדג במכסה ומעשנים 10-15 דקות (תלוי בגודל נתחי הדג).

13

7. מכבים את הכיריים ומשאירים את הסלמון מתחת למכסה הסגור למשך 20-30 דקות נוספות. ואז מסירים את הכיסוי.

14

זה כל! סלמון מעושן חם טעים תוצרת בית מוכן!

תהנו! טעים גם חם וגם קר.

זה משתלב מעולה גם עם בגט טרי וגם עם סלט ירקות טרי.

15

ממממ… איזה ריח…

16

בתאבון!