מרק פשוט להכנה, קליל ומשביע בו-זמנית.

מצרכים:

1 גבעול גדול של כרישה

1 בצל גדול

1 תפוח אדמה (לא חובה)

גרידה מלימון אחד

2 כוסות חלב

2 כפות שמן זית

עלה דפנה

מלח ופלפל לבן לפי הטעם.

להגשה :

גבינה מלוחה – איזו שאוהבים ( אני השתמשתי בבולגרית 5 %)

בצל ירוק

פטרוזיליה

שמן זית

 

אופן הכנה:

1. נחתוך בצל לקוביות גדולות, נשים בסיר 4 ליטר עם שמן זית מחומם.

2. נחתוך כרישה לעיגולים גדולים

נוסיף את הכרישה לבצל ונמשיך לבשל עד שמגיעים לגוון שקוף.

3. נקלף את תפוח האדמה, ונקצוץ דק ונוסיף לירקות

4. נפרק את הכרובית.

5. נעביר לסיר ונוסיף חלב חם.

6. כעת צריך להוסיף גם קצת מים חמים, אך בעדינות, כך שהנוזלים יכסו רק טיפה את פרחי הכרובית.

7. כעת נוסיף פלפל לבן, עלה דפנה וגרידת לימון.

8. נבשל עד שכרובית ותפוחי אדמה יהיו מוכנים לגמרי.

9. כעת נמליח.

10.נטחן בבלנדר עד למרקם אחיד וחלק.

אם מרק סמיך מדי, בזמן ההקצפה ניתן להוסיף קצת חלב חם או מים רותחים.

הגשה:

למזוג מרק לצלחת הגשה

במרכז להניח קוביות גבינה מלוחה.

להשלים עם פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים דק.

ניתן להוסיף כמה טיפות של שמן זית.

ופרוסה של סלמון מיושן ובצל ירוק קצוץ דק.

מרק קרם כרובית מתכון

בתיאבון!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *