מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

מבטיחה שאת קציצות הירק הללו יאהבו מי שאוכל בשר וגם מי שלא, בטעם מאוד מזכיר קציצות עוף. בנוסף זו דוגמא מצויינת שהתוצאה של אפייה בתנור יותר טעימה ובריאה מטיגון. בדוק! ניסיתי!

DSC_6491_preview[1]

DSC_6483_preview[1]

מרכיבים:

2 ראשי כרובית קטנים

כרישה אחת גדולה

3 ביצים

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

2 כפות קמח שיפון או קמח מלא

כפית תערובת עשבי תיבול יבשים

כפית מלח ים

פלפל שחור לפי טעם

2

אופן ההכנה :

1. לשטוף ולנקות את הכרישה, לחתוך ולטגן עד לקבלת מרקם רך.

4  3

2. לשטוף את הכרובית, ולחתוך לחתיכות בינוניות.

5

3. את חתיכות הכרובית במנות קטנות לשים במעבד מזון ולטחון לפירורים. להוציא מהמעבד ולהניח בצד בקערה.

7  6

4. את הכרישה ביחד עם הפטרוזיליה לקצץ במעבד המזון.

8

5. את הירקות הקצוצים לשים בקערה עם הכרובית.

9

6. להוסיף ביצים, קמח, תבלינים ולערבב היטב הכול ביחד.

11  10

7. לחמם תנור ל 200 מעלות.

8. בעזרת כף לסדר את הקציצות בגודל בינוני ולהניח בתבנית על נייר אפייה.

12

9. לרסס מעט שמן מעל הקציצות(רצוי להשתמש בשמן בספריי).

10. לאפות  20 דקות ועוד 10 דקות במצב טורבו על מנת שיצאו קריספים וזהובים.

11. להעביר לקערה ואוכלים בהנאה וללא נקיפות מצפון 🙂

DSC_6481_preview[1]

DSC_6484_preview[1]

בתאבון!

DSC_6510_preview[1]

תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon