מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

אין אף אחד שמדבר בשפה הרוסית, אשר לא יאכל בהנאה לארוחת בוקר גביניות נפלאות שכאלה, עם ריח וניל נפלא! ישראלים יקרים, לתשומת לבכם! אתם לא תצטערו!מתכון זה מיועד 9-10ל- גביניות (3 מנות). אם אתם רוצים לבשל ליותר אנשים, פשוט להגדיל את מספר המרכיבים בחצי. ביצים לכמות כפולה מספיק 3.

20180803_104806

מרכיבים:

2

500 גרם גבינת “טוב טעם” או “טבורוג” (גבינה לא מלוחה).

נמכרת בכל סופר, באריזה או במשקל.

3

2 ביצים.

2 כפות סולת.

כף סוכר.

כפית אחת של תמצית וניל.

גרידת מחצי לימון.

רבע כוס צימוקים.

מעט מלח.

בערך כוס קמח לציפוי הגביניות.

חצי כוס שמן קנולה לטיגון הגביניות.

להגשה:

שמנת חמוצה או יוגורט, ריבה או דבש.

אופן ההכנה:

1.יש להשרות את הצימוקים במים חמים למשך 15-20 דקות. לאחר מכן שופכים את המים

4  5

2.מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, הביצים, הסולת, גרידת הלימון, מלח ווניל

6  7

3. מניחים ל15-20 דקות על מנת שהסולת תתנפח מעט.

4. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים היטב.

8  9

5. להכנת הגביניות, יש להכין 2 קערות קטנות – אחת עם מים על מנת להרטיב את הידיים והשנייה עם קמח.

10

6. יש להרטיב את הידיים, ליצור מהבלילה עיגולים שטוחים בעובי של סנטימטר. לאחר מכן מקמחים את הלביבה משני צידייה, ומניחים על קרש

11  12

13  14

7. כעת נותר לטגן את הלביבות במחבת מחוממת היטב עם שמן, על אש נמוכה עד לקבלת גוון זהוב.

15  16

8. את הגביניות המוכנות מניחים על מגבת נייר כדי להיפטר משמן מיותר.

17  18

להגיש עם שמנת, דבש או ריבה או הכל ביחד!

20180803_104734

בתאבון!

20180803_105751

20180803_104846