עוגת חגיגית, רכה, פריכה, טעימה בטירוף וללא גלוטן! רמת קושי להכנת העוגה הזו היא בינונית ודורשת זמן והתארגנות מראש, ואם החלטתם לשמח את יקיריכם, אז יומיים-שלושה לפני הגשת העוגה מתחילים להתכונן. אנחנו נצטרך שתי תבניות לעוגה עם קפיצים עגולים בקוטר של 24 סנטימטרים.

2

רכיבים לעוגה:

3

12 חלבוני ביצה L

500 גרם סוכר.

100 גרם קמח ללא גלוטן או קמח אורז.

350 גרם אגוזי קשיו.

2 כפיות תמצית וניל.

לקרם "שרלוט":

4

400 גרם חמאה רכה.

12 חלמונים ביצה L

סוכר 300 גרם.

350 מיליליטר חלב.

תוספים לקרם "שרלוט וניל":

1 כף ברנדי.

2 כפיות תמצית וניל.

1 כפית גרידת לימון

לקרם "שרלוט שוקולד":

2/3 חלקים קרם וניל.

20 גרם אבקת קקאו.

לקישוט העוגה:

200-250 גרם קשיו.

100 גרם שוקולד, 50 גרם קרם וניל שרלוט ומעט קקאו.

אופן החנה:

יומיים לפני הכנת העוגה, יש צורך "ליישן" את החלבונים.

1. הפרד בין הלבנים לחלמונים.

5

2. מהדקים את קערה עם חלבונים בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך 10-12 שעות.

6

7 8

יום לפני הרכבת העוגה אופים את שכבות העוגה:

1. קודם כל, חייבים לייבש את אגוזי הקשיו.

* אנו מחממים את התנור ל -150 מעלות.

* מניחים את הקשיו על תבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת ואופים 5-7 דקות.

9

* אופים קשיו עד לקבלת צבע זהוב.

* מצננים את האגוזים.

10

* מכניסים את האגוזים למעבד מזון וטוחנים אותם לפירורים גסים.

פירורים גסים זה חשוב! ניתן גם לטחון קשיו באמצעות מערוך ושקית ניילון.

11 12

2. בקערה עמוקה מערבבים חומרים יבשים: אגוזים, סוכר וקמח.

13 14

3. מקציפים את חלבנים לקצף יציב. מתחילים להקציף במהירות איטית.

15

* בתהליך ההקצפה מגבירים את המהירות.

16

* בתום ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.

17

4. בהדרגה, במנות קטנות, אנו מכניסים להקצפה חלבונים ורכיבים יבשים.

18

* בזהירות רבה, מנסה לשמור על האוויר בחלבונים, מערבבים את החומרים היבשים.

19 20

* בתהליך הערבוב הסוכר יתחיל להמס, והמסה תהפוך נוזלית ורכה יותר.

21

5. אנו אופים את השכבות העוגה:

* אנו מחממים את התנור ל -150 מעלות.

* שתי תבניות העוגה בקוטר 24 ס"מ מכוסות בנייר אפייה.

* מחלקים את הבצק לשתי תבניות ומיישרים.

22

* אנו אופים את שתי תבניות באותו הזמן!

* ב -20 הדקות הראשונות אנו אופים עוגות בחום של 150 מעלות.

ואז מורידים את הטמפרטורה ל -120 מעלות, ממשיכים לאפות עוד כשעה.

מכבים את התנור ומניחים את העוגות בפנים, ידית התנור להשאיר פתוחה כשעה.

23

להוציא את העוגות מהתבניות ולהשאיר ל 10-12 שעות "לנוח" בטמפרטורת החדר.

העוגות המקוררות יתייצבו מעט, אך עדיין יישארו גבוהות ונקבוביות.

24

6. הכנה קרם "שרלוט":

* מחממים חלב יחד עם תמצית וניל.

* מערבבים סוכר וחלמונים.

25 26

* העבירו את החלמונים לסיר קטן עם תחתית עבה.

* יוצקים חלב חם, ומערבבים כל הזמן, מבשלים על אש נמוכה עד שהיא מסמיכה.

27 28

29

מעבירים את הקרם לקערה אחרת, מכסים בניילון נצמד, ומניחים להתקרר .

30

מקציפים את החמאה עד למרקם אוורירי.

31

מוסיפים את מסת הביצה במנות קטנות.

32 33

לערבב ביסודיות, ורק אז להוסיף את החלק הבא של מסת הביצה. וכו.

34

כאשר הקרם מקבל טקסטורה אחידה, אנו מוסיפים ברנדי ותמצית וניל.

35 36

הפרידו 1/3 מהקרם למילוי בן השכבות, ועד קצת לקישוט העוגה אם אתם מתכוונים לקשט אותה.

37

מוסיפים גרידת לימון לקרם וניל, מערבבים.

38

מוסיפים אבקת קקאו לקרם שנותרה ומערבבים היטב.

39 40

הרכבת העוגה:

מניחים את העוגה הראשונה על צלחת גדולה שטוחה.

41

מניחים טבעת קונדיטוריה על העוגה.

זה לא הכרחי, אך הרכבת העוגה בטבעת הקולינרית תמיד תעניק לעוגה את הצורה הנכונה והיפה.

42

ואז בעדינות, בכפות ידיים נקיות, לוחצים מעט, וככה מיישרים את פני העוגה.

43

מורחים את קרם הווניל באופן שווה על פני השטח כולו.

44

מניחים את העוגה השנייה עם החלק התחתון כלפי מעלה, ולוחצים עליה קלות על מנת שבסופו של דבר לקבל משטח ישר של העוגה.

45

מכסים את פני העוגה בשכבה דקה של קרם שוקולד.

46

שולחים למקרר לשעה וחצי להתמצקות.

את הקרם שנותר שמים גם במקרר.

שחררו את העוגה המצוננת מהטבעת וכסו את הדפנות בקרם שוקולד.

47

קישוט לעוגה:

מכסים את דפנות העוגה בקשיו קצוץ.

48 49

אפשר לשים כמה קשיו שלמים על פני העוגה והיא תהיה חמודה וביתית מאוד.

או שאפשר לכתוב או לצייר כל דבר עם שוקולד.

50

לחלופין, באמצעות הקרם שנותר, תוכלו ליצור משהו מעניין יותר ….

אנו מעבירים את שארית קרם הווניל לשקית זילוף קטנה, חותכים את הקצה ומניחים "כפתורים"

קטנים על כל שטח העוגה.

51

לאחר מכן נערבב את כל שאריות קרם השוקולד וקרם הווניל, להוסיף מעט אבקת קקאו או שוקולד מריר מומס, מחזירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים את "כפתורי" השוקולד הבהיר על העוגה.

52

בוא נמשיך!

הוסיפו עוד אבקת קקאו או שוקולד מריר מומס לשמנת שנותרה להכנת קרם שוקולד מריר.

מערבבים היטב, מחזירים לשקית זילוף ומניחים כמה טיפות שוקולד מריר על העוגה.

53

והטא'ץ האחרון – קישוט בכמה אגוזי קשיו שלמים.

54

הנה זה מה שקיבלנו!

55

כמה יפה… תהנו!

56

מממממ… כמה שזה טעים…

57

בתאבון!

[:]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *