מוקדש לכל אוהבי הפטריות! ארומה נפלאה של פטריות פורצ'יני בשילוב עם שמנת ,ומרקם קטיפתי של ריזוטו , זו תהיה בחירה מצוינת כשתרצו לבשל משהו מיוחד ולהרשים את האורחים שלכם, יש להכין מראש ציר מרק ירקות ולהשרות את הפטריות פורצ'יני. כל השאר זה עניין של טכניקה, תוך חצי שעה יהיה לכם מוכן ריזוטו ריחני וטעים.

 

מרכיבים:

לציר מרק ירקות:

בצל

גזר אחד

שורש פטרוזיליה

2-3 גבעולי סלרי

2-3 שיני שום

2-3 סנטימטר של כרישה

עלה דפנה

כפית תערובת של פלפלים: שחור, לבן, אדום

 

לריזוטו:

2 כוסות (400 גרם) של אורז לריזוטו 'Arborio'

בצל קטן

4-5 שיני שום

20 גרם של פטריות פורצ'יני יבשות

300-400 גרם של פטריות שמפניון טריים

חופן פטרוזיליה

100 מ"ל שמן זית

100 גרם חמאה

ליטר וחצי של ציר מרק ירקות

קורט של פלפל חריף אדום יבש

100 גרם פרמזן

מלח ים לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מכינים ציר ירקות:

ירקות שמצויינים במתכון בקפידה לשטוף, לנקות מהקליפה , לכסות במים קרים(2.5-3 ליטר). להוסיף את התבלינים, ומבשלים בחום נמוך מאוד למשך שעה אחת.

את הירקות שבסיר זורקים,מסננים את הציר שנותר, יוצקים לתוך סיר קטן, ומניחים בצד.

 

מתכוננים להכנת הריזוטו:

1. פטריות פורצ'יני מכסים במים רותחים ומשאירים תחת מכסה סגור 20-30 דקות.

2 .לאחר מכן מסננים את הנוזל שנוצר מהפטריות דרך מסננת. את הפטריות שוטפים היטב במים.

3.בצל ושום קוצצים דק מאוד.

4 .פטריות פורצ'יני חותכים לחתיכות קטנות. פטריות שמפיניון חותכים גס , ל 2-3 חתיכות כל פטרייה.

5 .פטרוזיליה קוצצים דק ככל האפשר, גבינת הפרמזן מגרדים בפומפיה.

6.ציר מרק ירקות מחממים עד לרתיחה.

 

מכינים את הריזוטו:

1 .בסיר רחבה עם תחתית עבה ודפנות נמוכות מכניסים שמן זית וחצי מהחמאה. מייד מוסיפים לשם בצל ושום.

2.על אש נמוכה מטגנים בצל ושם כל לקבלת גוון שקוף.

3.פטריות שמפניון מוסיפים ומטגנים במהירות.

4.מוסיפים אורז, פטריות פורצ'יני וממשיכים לבשל עוד 1-2 דקות.

5.מתחילים להוסיף את הנוזלים.

מוסיפים את ציר מרק הירקות בהדרגה: ב 3-4 שלבים: בהתחלה 1/3 מהציר, מבשלים, תוך בחישה מתמדת, עד שהציר לא התאדה לחלוטין, ולאחר מכן מוסיפים עוד מהציר שנשאר, תוך כדי בישול ובחישה , וכן הלאה, עד שהאורז נהיה חצי רך.

 

6. כאשר האורז יתבשל ל 80% , בהדרגה להוסיף את החמאה שנשארה, פטרוזיליה ופרמזן . מערבבים, ממשיכים לבשל.

 

7.עכשיו ניתן להוסיף מלח ופלפל, במידת הצורך להוסיף עוד נוזל מהמרק, אסור שריזוטו יהיה יבש! ריזוטו צריך להיות עסיסי אבל לא נוזלי! לתשומת לבכם: שהאורז יהיה כמעט מוכן , לא רך מדי.

זהו! ריזוטו פורצ'יני עם פטריות שמפיניון מוכן. במהירות לפזר בצלחות!

מפזרים פטרוזיליה, ונהנים מהטעם הנפלא שיש לנו בצלחת!

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *