אני מציעה להוסיף גוון חדש לסושי-בר שלנו באמצעות מתכון של רול טעים עם שרימפס. בעיניי שילוב של שרימפס עם גבינה וירקות הוא השילוב המוצלח ביותר.

חומרים:

200 – 300 גרם של שרימפס גדולים קפואים ומקולפים

מיץ לימון (כחצי לימון)

3 כפות של רוטב סויה

גזר אחד בינוני

צרור קטן של עירית

100 גרם של גבינת שמנת

2 כוסות פירורי "פאנקו" לציפוי

 

ועוד:

1. מחצלת במבוק וניילון נצמד לעטיפתה.

2. סכין עם להב ארוך וחד מאוד.

3. דפים של אצות "נורי" לסושי.

4. אורז עגול מיועד לסושי, מבושל ומתובל. להכנת האורז ניתן לעיין בהוראות על האריזה, או בהמלצות שלי.

 

אופן הכנה:

1. הכנת שרימפס:

* מוסיפים רוטב סויה ומיץ לימון לשרימפס מופשר ומשאירים למשך כ-10 דקות לספוג טעמים במרינדה.

* מטגנים קלות משני הצדדים במחבת יבשה.

* מפזרים קצת רוטב סויה.

* מסירים שרימפס מהמחבת כאשר הם מקבלים צבע ורוד וגוון זהוב. לא להגזים עם הטיגון!

* מנקים שרימפס מהזנבות ומשאיריות הקליפה.

2. גזר:

* שוטפים ומקלפים את הגזר. חותכים לפרוסות דקות למדי.

* שמים פרוסות גזר על מחבת חמה ויבשה, יוצקים מעט רוטב סויה ומטגנים במהירות משני צדדים. גזר צריך להישאר די מוצק.

* חותכים את הגזר בצורה של צ'יפס.

3. מטגנים פירורי "פאנקו" על מחבת יבשה. זהירות! הפירורים עלולים להישרף מהר מאוד. צריך להביא פירורי "פאנקו" עד להזהבה על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת.

4. לאחר מכן שוטפים ומייבשים את העירית.

5. הכנת רולים:

* לחתוך דפי "נורי" לשניים.

* לשים מחצית "נורי" על מחצלת במבוק עם הצד המחוספס כלפי מעלה.

* לקחת מנה גדול למדי של אורז בכף רטובה, ולגלגל כדור אורז בידיים רטובות. להניח את הכדור באמצה מחצית "נורי".

* בלחיצות קלות לשטח ולפרוס שכבה דקה של אורז על פני השטח של דף "נורי".

* להפוך את הדף עם שכבת אורז עלו כלפי מטה וללחוץ בעדינות.

* בעזרת כפית מסדרים גבינת שמנת לכל אורך של הרול.

* ליד הגבינה שמים בפס גזר ועירית.

* שמים שרימפס מעל הירקות והגבינה.

* מגלגלים את הרול.

* להצמיד את המילוי לשולי הדף "נורי" ולהתחיל לגלגל את הרול בעזרת מחצלת הבמבוק. כאשר מגלגלים את הרול באצבעות, יש "לדחוף" את המילוי לתוך הרול ולחבר את קצוות הרול בעדינות כך שהם יסתדרו ישר אחד על שני.

* יש לוודא כי קצוות הרול חופפים זה לזה ומחוברים בקו ישר, ולהניח את הרול עם תפר כלפי מטה.

6. עכשיו הזמן להתעסק בעיצוב החיצוני של רול.

* לשים פירורים לתוך צלחת שטוחה ומוארכת.

* להעביר את הרול לצלחת עם פירורים וללחוץ קלות כדי לכסות את פני שטח הרול בפירורים מכל הצדדים.

* לחתוך את הרול לשניים, ואז כל מחצית לשלושה חלקים.

* לסדר יפה את הסושי על צלחת שטוחה.

* אם תרצו, אפשר לקשט את הרולים עם קוויאר אדום.

תהנו!

בתיאבון!

2 תגובות על “רול שרימפס וגבינת שמנת”

    • היי ניצה! את יכולה להשתמש בירקות(מלפפון,גזר ,ואירית)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *