אתם תופתעו לטובה מהטעם המעולה של הקציצות הנפלאות הללו, הדלים בקלוריות, ובריאות לגוף. אני מציעה לכם לעשות מנה כפולה בבת אחת, אתם לא תצטערו!

 

מרכיבים:

חצי כוס עדשים שחורות

חצי ראש של כרובית(600-700 גרם)

2 ביצים

2 כפות טחינה גולמית

1 בצל

בטטה אחת גדולה (500 -600 גרם)

חצי כוס קמח רגיל או מלא

חצי כפית פלפל שחור טחון

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. חצי כוס עדשים מניחים במים רותחים. מבשלים עד 20-25 דקות, ולאחר מכן לשטוף עם מים זורמים

2.את הכרובית לשטוף ולפרק לפרחים

3. חצי מכמות העדשים ומעט כרובית מכניסים למעבד וטוחנים לפירורים

4. שאר הכרובית במנות קטנות מכניסים לתוך המעבד וטוחנים לפירורים

5.את בטטה ואת הבצל מגררים במגרדת

6.מערבבים את כל החומרים המפורטים מתכון בקערה גדולה

7. תנור מחממים ל180 מעלות

8.יוצרים קציצות עגולות עבות ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.

9. קציצות ירק אופים 20 דקות 25 עד להזהבה. החלק התחתון של הקציצות גם חייב להיות אפוי לגמרי.

קציצות ירק הנפלאות שלנו עם עדשים שחורות, אפויות בתנור, מוכנות! תהנו!

בתאבון!

 

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

3 תגובות על “קציצות ירקות אפויות עם עדשים שחורות”

  1. עשיתי את קציצות העדשים הוספתי עוד קצת טחינה כי אני אוהבת יצא מעולה טעים מאוד מומלץ ביותר!!!!!

    • היי גניה מתנצלת, פספסתי שאילה שלך…..
      אם זה עדיין רלוונטי. לא הייתי מחליפה קמת לקווקר….. לא במתכון הזה. קמח מכיל גלותן ומסייע לשמור על צורה של קציצות.
      עם יש בעיה עם גלוטן ממליצה לא להשתמש בקמח לאסיף עוד ביצה אחת וכף נוסף של תחינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *