מנה טעימה, קלה ונהדרת לשולחן החג!

חומרים:

סל פטריות קטן ( שמפיניון או פורטובלו)

בצל 1 קטן

קומץ אגוזי מלך

50 גרם גבינה מגורדת: פרמזן, או גבינה צהובה, או מוצרלה קשה

2 כפות פירורי לחם( לא הכרחי).

2 כפות שמן זית

קצת אגוז מוסקט

מלח, פלפל שחור.

עשבי תיבול טריים ( אני משתמשת בטימין) לאפייה

 

אופן הכנה:

1. מפרידים את הרגליים מהפטריות הקלופות.

2. מנקים היטב את מקום המילוי.

3. רגלי פטריות חותכים לקוביות קטנות

4. מקלפים וקוצצים דק את הבצל

5. קוצצים דק אגוזי מלך

6. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה.

7. מוסיפים לבצל פטריות ומטגנים במהירות,כל הנוזלים מהפטריות צריכים להתאדות.

8. מוסיפים אגוזי מלך ומטגנים במהירות.

9. לפטריות מקוררות מוסיפים חצי מהגבינה, פירורי לחם, קצת אגוז מוסקט, מלח ופלפל. הכל לערבב היטב.

10. מחממים תנור ל190 מעלות.

11. בכלי חסין אש מסדרים פטריות, מפזרים שמן זית, מלח ופלפל. מוסיפים טימין.

12. ממלאים את הפטריות בתערובת מוכנה, לוחצים מעט את מילוי בתוך הפטריות. מפזרים את שאריות של הגבינה על פטריות.

13. לאפות 30 דקות עד שחום זהוב.

זה הכל! לאכול חם! במידת ויש צורך לעוד, פשוט להכין מנה כפולה

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *