עוגה מפוארת לאירועים מיוחדים, ואפילו ללא קמח! השילוב של שוקולד, בוטנים, קפה, נוגט מלוח ופריך וחמאת בוטנים עשה את שלו! ועוד, וכדי שלא ישעמם – הפתעה בצורת כדור שוקולד בכל מנה! טעם אלוהי… תהליך ההכנה של העוגה הנפלאה הוא די פשוט, אם כי זה דורש השקעה של זמן מסוים. אבל תאמינו לי, שווה להשקיע! עוגה זו היא 100% הצלחה!

עבור העוגה נצטרך תבנית קפיצית עם תחתית נשלפת בקוטר של 24-26 ס"מ, כמו גם מסגרת להרכבת העוגה בקוטר של 24 ס"מ .

מרכיבים לביסקוויט שוקולד (שכבת בסיס):

200 גר' של שוקולד מריר.

150 גרם של חמאה.

4 ביצים.

200 גרם סוכר.

רבע כפית מלח

150 גרם קמח שקדים.

2 כפיות של אבקת קקאו.

1 כפית של אבקת אפיה.

1 כפית של תמצית רום.

 

מרכיבים לנוגט פריך ומלוח עם בוטנים:

50 גרם של חמאה.

2 כפות גדושות של גלוקוזה.

120 גרם סוכר.

100-120 גרם של בוטנים קלויים.

1/2 כפית של מלח ים גס.

 

מרכיבים למוס בוטנים:

250 גרם חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר.

50 גרם של חמאה בטמפרטורת החדר.

120 גרם של אבקת סוכר.

250 מ"ל של שמנת מתוקה.

2 כפיות של פודינג וניל.

 

מרכיבים לכדורי שוקולד עם בוטנים:

200 גרם של בוטנים קלויים מלוחים.

200 – 300 גרם של שאריות ביסקוויט שוקולד.

2 כפות גדושות של חמאת בוטנים.

2 כפיות של אבקת סוכר.

אם התערובת יבשה מדי, כדאי להוסיף 1-2 כפות חלב.

 

מרכיבים למוס קפה:

300 מ"ל של שמנת מתוקה

150 גרם של שוקולד לבן

100 גרם של גבינת שמנת.

2 – 3 כפיות של קפה נמס.

 

מרכיבים לציפוי שוקולד:

200 גרם של שוקולד מריר.

250 מ"ל של שמנת מתוקה.

 

אופן הכנה:

1. קודם כל, מכינים נוגט מלוח ופריך עם בוטנים זהו מעדן בפני עצמו.

* מחממים את התנור לטמפרטורה של 190 מעלות.

* מקלפים את הבוטנים ומחלקים אותם לחצאים.

* בסיר קטן מחממים סוכר, גלוקוזה וחמאה.

* מבשלים על אש גבוהה עד היווצרות הסירופ.

* מקטינים את האש וממשיכים לבשל עד שהתערובת מתעבה מעט (דקות 2-3), ומסירים מיד מן האש.

* מוסיפים את חצאי הבוטנים הקלויים ומערבבים במהירות עד לקבלת מסה הומוגנית.

* מעבירים את התערובת אל מגש האפייה המכוסה בנייר אפייה ומפזרים מעט מלח מלמעלה.

* מכניסים את המגש לתנור לכ-10 דקות. במהלך הזמן הזה, הנוגט מתפזר על פני כל שטח המגש ומקבל צבע זהוב.

* לא להחזיק בתנור זמן ארוך מד אלא מוצאים מיד את התבנית מהתנור! הנוגט מתקרר בחוץ ומתקשה.

* שוברים את שכבת הנוגט לחתיכות איסימטריות ושמים אותן למיכל.

2. שכבה ראשונה. בסיס – ביסקוויט שוקולד.

* מחממים תנור עד טמפרטורה של 160 מעלות.

* ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.

* טורפים את הביצים עם סוכר ומלח עד היווצרות קרם לבן עבה.

* מוסיפים שוקולד לתערובת ביצים הטרופות ומערבבים היטב.

* מנפים את אבקת הקקאו דרך נפה ומוסיפים אותה לתערובת השוקולד.

* מוסיפים קמח שקדים, אבקת אפייה ותמצית רום לתוך התערובת. מערבבים הכל היטב.

* מכסים תחתית של תבנית קפיצית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה. מעבירים את התערובת לתבניות.

* אופים עוגה כ-40 דקות, בודקים את המוכנות עם קיסם. נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין.

3. שכבה שנייה. מוס בוטנים.

מקציפים חמאה וחמאת בוטנים עד היווצרות תערובת הומוגנית.

* יש לנפות את הפודינג וניל ואת אבקת הסוכר דרך נפה.

* מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים הכל עד היווצרות קרם סמיך ועשיר.

4. שכבה שלישית. מוס קפה.

* מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה וקפה, תוך ערבוב מתמיד, ללא לרתיחה.

* מוסיפים חתיכות של שוקולד לבן לשמנת חמה , משאירים לכמה דקות ואז מערבבים אותו בזהירות עד השוקולד מתמוסס לחלוטין.

* מעבירים את התערובת לכלי זכוכית ומכניסים למקרר לפחות שעתיים, עדיף ללילה שלם.

* שופכים את התערובת המקוררת לתוך קערה של מערבל ומקציפים עד המצב של קרם קליל וסמיך.

* לקראת סוף ההקצפה מוסיפים גבינת שמנת ו מערבבים במהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.

5. שכבה רביעית. ציפוי שוקולד.

* מחממים את השמנת מתוקה ומכבים אש. מוסיפים שוקולד ומניחים בצד לכמה דקות. לאחר מכן מערבבים הכל היטב.

6. כדורי שוקולד ובוטנים.

* מוציאים את ביסקוויט השוקולד שהתקרר מתוך התבנית וחותכים את החלק העליון של העוגה עם סכין חדה ארוכה (על 1/4 מגובה הביסקוויט).

* מרסקים את הבוטנים במעבד מזון.

* מכניסים לתוך קערה של מעבד מזון את חמאת הבוטנים, שאריות של ביסקוויט השוקולד ואבקת סוכר.

* קוצצים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

*אם התערובת יבשה מדי, כדאי להוסיף 1-2 כפות חלב.

* עם ידיים רטובות יוצרים כדורים, כולם באותו גודל.

7. הרכבת העוגה.

* על צלחת שטוחה גדולה שמים את בסיס העוגה (ביסקוויט שוקולד), מרכיבים עליה את המסגרת להרכבת העוגה ומהדקים אותה היטב סביב הביסקוויט. רצוי גם לכסות את התבנית מבפנים בשקף לעוגה.

* שמים למעלה את מוס הבוטנים ומפזרים אותו באופן שווה על פני השטח של עוגה.

* מסדרים את כדורי השוקולד בהיקף העוגה, במרחק קצר זה מזה. לוחצים אותם קלות כלפי מטה לתוך מוס הבוטנים.

* מרסקים חלק מהנוגט המלוח עם בוטנים.

* מפזרים שברי הנוגט על פני השטח של העוגה.

* מכסים כל פני העוגה במוס קפה בשכבה אחידה. מכניסים את העוגה למקרר ל-10 דקות.

* יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה ומנענעים קלות את התבנית מצד לצד. הציפוי צריך לכסות את כל פני השטח של העוגה.

* מכניסים את העוגה למקרר ומשאירים לכל שעות הלילה.

* למחרת מוציאים את התבנית עם העוגה מהמקרר ומוציאים אותה מהתבנית הקפיצית בעזרת סכין דקה מאוד.

הנה המראה המפואר!

מקשטים את העוגה בחתיכות נוגט עם בוטנים, פירות עונתיים או פירות יער. אני משתמשת בתותים. מצפים פירות יער עם ריבת משמשים או עם זיגוג קונדיטורי מיוחד.

הנה זה היופי שקיבלנו!

זהו זה.

עוגת השוקולד המפוארת שלנו עם מוס בוטנים ומוס קפה מוכנה!

הפתיעו את יקיריכם!

בתיאבון!

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

3 תגובות על “עוגת שוקולד עם מוס בוטנים ומוס קפה”

  1. שאפו, ההוראות כל כל ברורות וכל שלב כתוב בליווי צילום המצרכים וצילום השלבים,, כל הכבוד ותודה על שאת מכניסה אותנו למטבח ולסודות המקצועיים שלך ,,????????????????????

  2. תודה ענקית על השיתוף ועל הסודות המקצועיים ????????????????????

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *