רעיון יפה! להמציא עוגת דבש מודרנית לקראת חגים… אבל אני גם לא רוצה להתרחק יותר מדי מהמתכון הקלאסי. והינה עולה לי בדמיון מבנה שכבות על פי העיקרון של עוגת "אופרה": ביסקוויט דבש ואגוזים ספוג בתה שחור, עם קרם שמנת וניל ושכבת מרמלדה בטעם חמוץ מתוק עשויה משמשים מיובשים.

ואם זה לא מספיק, כל הפאר הזה משלימים בגנאש פירות על בסיס שוקולד לבן ומשמשים מיובשים…. זה מגניב לדעתי! וכתוצאה מכך, יוצאת עוגה טעימה, נמסה בפה, בעלת טעם מיוחד. בנוסף, עוגת הדבש שלי יוצאת בגודל מרשים למדי, אשר בקלות מספיק לקינוח נפלא בשביל 25-30 אנשים.

ועוד: מומלץ להכין את עוגת הדבש שלי יום או יומיים לפני אירוע, כך ששכבות העוגה יספיקו לספוג היטב את המילוי, שזה נוח מאוד בהכנות לקראת האירוע.

חומרים:

לביסקוויט דבש ואגוזים:

750 גרם קמח

200 גרם של אגוזי מלך

350 גרם של סוכר חום

6 ביצים

שקית אחת של אבקת אפייה

3 כפות דבש

 

לסירופ תה:

500 מ"ל של מים

3 כפות של עלי תה שחור "ארל גריי", או תה שחור רגיל ניתן להשתמש בשקיות תה (3-4 שקיות)

1/2 כוס סוכר

כפית גדושה של דבש איכותי עם טעם חזק

2 כפות ברנדי (ניתן להשתמש בכפית אחת של רום או תמצית רום)

 

לקרם שמנת חמוצה:

200 מ"ל של חלב (100 מ"ל לערבוב עמילן)

1 כוס סוכר

3 כפות של קורנפלור

1 כפית של תמצית וניל

100 גרם של חמאה

4 גביעים של שמנת חמוצה 27% (200 גרם בכל אחד)

 

מרמלדת משמשים מיובשים:

6600 גרם של משמשים מיובשים

300 מ"ל של מים רותחים

מיץ לימון (כחצי לימון)

 

גלזורה:

200 גרם פירה משמשים מיובשים

250 מ"ל של שמנת מתוקה

300 גרם של שוקולד לבן

2 כפיות ג'לטין + 4 כפיות מים

 

אופן הכנה:

1. הכנת שכבות בצק עם דבש ואגוזים

* מקציפים ביצים עם סוכר במשך 7 עד 8 דקות עד היווצרות תערובת אחידה וסמיכה במרקם של קרם.

* מרסקים את האגוזים.

* ממשיכים בהקצפת ביצים ומוסיפים דבש לתוך המיקסר.

* מנפים קמח ואבקת אפייה דרך מסננת.

* מחליפים מערבל של מיקסר ללהב לישת בצק, מוסיפים קמח, אבקת אפיה ,אגוזים מרוסקים.

* לשים בצק אחיד וסמיך.

* שלוש קערות משמנים עם שמן צמחי (כך שהבצק לא ידבק אל הכלים).

* מחלקים בצק לשלושה חלקים שווים.

* מחממים תנור עד טמפרטורה של 180 מעלות.

* מכסים את מגש האפייה הגדול עם נייר אפייה ומשמנים בשמן צמחי.

* שמים שליש מהבצק על תבנית אפייה ובידיים לחות מפזרים את הבצק לשכבה אחידה על פני השטח.

 

* אופים את השכבה במשך 10 עד 12 דקות עד להזהבה.

* באותו אופן, אופים את שתי השכבות הנוספות.

* כאשר שכבות יתקררו, מיישרים את הקצוות על ידי חיתוך סנטימטר אחד מכל קצה השכבה.

* מנקים את פני השטח של שכבות, חותכים ומורידים מקומות בולטים עם סכין חדה.

שכבות העוגה ניתן להכין מראש, אפילו שבוע לפני הרכבת העוגה. אחרי התקררות של שכבות מוכנות יש להכניס אותן לשקית פלסטיק ולסגור היטב.

 

2. סירופ תה לספיגה בשכבות

* מכינים תה חזק עם סוכר. מביאים אותו לרתיחה ומשאירים על האש לעוד כ-5 דקות.

* אם משתמשים בעלי תה, יש לסנן את הסירופ דרך מסננת.

* מוסיפים דבש ואלכוהול לתה חמים. מערבבים עד שהדבש מתמוסס לחלוטין.

 

3. קרם שמנת

* מחמים 200 מ"ל חלב עם כוס סוכר בקלחת קטנה.

* מסננים את העמילן דרך מסננת.

* מוסיפים לעמילן את החלב הנותר (100 מ"ל).

* מערבבים ביסודיות עד שיתמוסס לחלוטין.

* מוסיפים וניל ועמילן לחלב חם, תוך ערבוב אינטנסיבי.

* מבשלים עוד דקה-שתיים תוך כדי בחישה עד עיבוי התערובת.

* מסירים את תערובת החלב ומכניסים קוביות חמאה.

* מערבבים היטב עד התמוססות מלאה של החמאה.

* לאחר דקה של ערבוב אינטנסיבי, תערובת הופכת להומוגנית לחלוטין.

* מעבירים את הקרם לכלי אחר, מכסים בניילון נצמד ומשאירם עד להתקררות מוחלטת.

* לקערה של מיקסר מעבירים קרם וגביע אחד של שמנת חמוצה ומערבבים בעזרת מרית.

* מוסיפים את כל השמנת החמוצה, מערבבים קלות ומקציפים במיקסר עד המרקם של קרם אוורירי וסמיך.

4. מרמלדת משמשים

* שוטפים היטב את המשמשים המיובשים.

* שמים את המשמשים בסיר עם מים חמים ומבשלים מתחת למכסה סגור במשך 20-25 דקות עד רכות.

המים צריכים להתאדות כמעט לחלוטין.

* טוחנים משמשים מיובשים עם מיץ לימון בבלנדר עד למרקם של מחית.

5. הכנת גלזורה

* יוצקים מים לג'לטין ומשאירים לספוג לכ-10 דקות.

* מחממים שמנת מתוקה.

* מכניסים חתיכות שוקולד לבן לתוך השמנת החמה, משאירים למשך כ-5 דקות, ולאחר מכן מערבבים היטב.

* שמים את הג'לטין הספוג במים במיקרוגל למשך כמה שניות. ברגע שהג'לטין הופך למסה שקופה נוזלית, מיד מוסיפים אותו לתוך הגנאש ומערבבים היטב.

* מוסיפים לתערובת את מחית המשמשים המיובשים ומביאים את הגלזורה עד מצב הומוגני תוך בחישה בלתי פוסקת.

המלצות להכנת גלזורה:

1. במקרה וגלזורה הפכה לסמיכה מדי לפני השימוש, יש לחמם אותה מעט תוך ערבוב.

2. אם קיבלתם גלזורה בצבע דהוי, אפשר להוסיף מעט צבע מאכל כתום.

 

6. הרכבת העוגה

* מניחים את השכבה הראשונה על מגש שטוח גדול. אם יש בבית מסגרת להרכבת העוגה, צריך להלביש אותה על השכבה. כמובן, אפשר להסתדר גם בלי המסגרת, אך להכנת עוגות ברמה גבוהה מומלץ להשתמש בה – דבר מועיל מאוד! מוכרים אותה במחלקת כלים של כל סופר.

* באמצעות מברשת שמים כמות נדיבה של סירופ התה על השכבה. השכבה צריכה להיות רטובה!

* שמים חצי מכל הכמות של קרם שמנת חמוצה על השכבה ומפזרים אותו על פני השטח בצורה אחידה.

* שמים מלמעלה את השכבה השנייה, תוך לחיצה קלה מכל הצדדים.

* מורחים את הסירופ לספיגה על ידי השכבה ושמים מעל את מחית המשמשים המיובשים. מכסים במחית את פני כל העוגה.

 

* שמים מלמעלה את השכבה השלישית, לוחצים עליה, מורחים את הסירופ הנותר ושמים עליו את המחצית השנייה של קרם שמנת חמוצה. מיישרים היטב.

 

* מכסים את העוגה כולה בגלזורה, מיישרים היטב את פני השטח.

 

* מכסים את העוגה עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 24 שעות מינימום (רצוי ל-48 שעות).

במהלך הזמן הזה העוגה תספוג את הסירופ ותהפוך לרכה ועסיסית.

* באמצעות סכין עם להב דק חד משחררים את העוגה מהמסגרת.

הינה זה היופי שקיבלנו!

אפשר לקשט את העוגה בשלמותה להגשה במסיבה גדולה.

אפשר לחתוך אותה לשלוש עוגות נפרדות בצורת מלבן ואז לקשט.

אני מציעה לקשט את עוגת הדבש בשקדים בשוקולד, בצורה של דבורים קטנות וטעימות. קל מאוד ליצור אותן, אבל הרושם הוא פנטסטי!

ולבסוף דבורים קטנות

 

אנחנו נצטרך:

1. קיסמים.

2. 20 – 25 שקדים שלמים.

3. 100 גרם שוקולד (50 גרם של שוקולד מריר ו-50 גרם של שוקולד חלב).

4. 50 גרם של שוקולד לבן.

5. 100 גרם של פתיתי שקדים.

6. שקית ממתקים בצורת כדורי שוקולד.

 

אני משתמשת בכאלה:

אופן הכנה:

* מכניסים קיסם בכל שקד, דרך הצד המעוגל שלו.

* ממסים 100 גרם שוקולד על אמבט מים או במיקרוגל. אני לוקחת חצי כמות של שוקולד מריר וחצי של שוקולד חלב. אפשר להשתמש רק בשוקולד מריר.

* אוחזים כל שקדי בקיסם וטובלים אותם בשוקולד נוזלי. לאחר מכן מכניסים את הקצה החופשי של קיסם לתוך חצי תפוח. חוזרים על הפעולה עם כל שקד ושקד.

* מכניסים את היצירה שלנו למקרר ומשאירים ל-15-20 דקות.

* מורידים קיסמים מהשקדים הקפואים ושמים את השקדים על נייר אפייה.

* על כל שקד מציירים זיגזג עם שוקולד לבן נמס.

* חותכים לחצי כל קדור שוקולד לצורך יצירת ראש דבורה ומציירים על כל אחד שתי נקודות (עיניים) באמצעות שוקולד לבן.

* מפזרים יפה את השקדים על פני השטח של עוגה ומצמידים אל כל אחד חצי קדור שוקולד.

* ועכשיו לכנפיים: מכניסים שני פתיתי השקדים מכל הצד של גוף הדבורה.

זהו!

תהנו!

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

2 תגובות על “עוגת דבש מפוארת מורכבת משכבות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *