עוגת גבינה פירורים קלאסית ללא אפייה! מתכון פשוט, טעים ומנצח! תמיד טוב כשיש אחד כזה במטבח שלך ☺ כבר שנים שאני מכינה את העוגה הזו ולא מרגישה צורך לנסות מתכונים אחרים..הכל נעשה מאוד בקלות ובמהירות, והכי חשוב – התוצאה מאוד, מאוד, מאוד טעימה!

מצרכים:

תבנית של 24 או 26 ס'מ קוטר.

לפירורים:

200 גרם חמאה קרה.

2 כוסות קמח

שקית אחת של אבקת אפייה

שליש כוס סוכר

כפית אחת של תמצית וניל

2 ביצים

גרידת לימון

 

לקרם הגבינה:

שמנת להקצפה 500 מ"ל

פודינג וניל – חבילה אחד

צנצנת 1 של שמנת חמוצה

כוס סוכר

גבינה לבנה 5% -250 מ"ל(קופסא אחת)

גבינת שמנת לא פחות מ 28% שומן , 250 מ"ל( קופסא אחת)

 

אופן הכנת הפירורים:

יש לחמם את התנור ל 180 מעלות

1. במעבד מזון נשים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, קוביות חמאה קרה וגרידת לימון.

2. במהירות גורסים הכל לפירורים.

3. מוסיפים תמצית וניל וביצים.

4. כעת, הבצק האחיד מוכן

5. את מחצית הבצק מניחים לתוך תבנית עם נייר אפייה. באופן אחיד מפזרים אותו מכל צדדי התבנית.

6. את החצי השני של הבצק מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה ומסדרים בצק בצורה אחידה בעובי סנטימטר אחד.

 

7.אופים את שניהם 20-25 דקות עד לקבת גוון זהוב.

8. את הבסיס לעוגה מקררים ולא מוציאים מהתבנית.

9. את החצי השני מקררים ומפוררים.

אופן הכנת גבינת השמנת:

1. יש להקציף את השמנת מתוקה עם סוכר ופודינג וניל עד לקבלת מרקם קרם עשיר.

2. מוסיפים את השמנת חמוצה ואת הגבינות, ובעוצמת מהירות איטית מערבבים עד שמגיעים למסה אחידה.

הרכבת העוגה:

1. לתוך התבנית עם בסיס העוגה מעבירים את קרם גבינת השמנת.

2. מסדרים בצורה אחידה בכל צדדי התבנית

3. מעל הגבינה מעבירים את פירורי הבצק הפריך. ובאופן אחיד מסדרים על שטח של העוגה.

4. מכניסים את העוגה למקרר ללילה. לפני הגשה מוציאים מהתבנית ומעבירים לפלטה או צלחת שטוחה.

עוגת גבינה פירורים שלנו מוכנה!

תהנו ובתאבון!

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

7 תגובות על “עוגת גבינה פירורים קלאסית ללא אפייה”

  1. תודה רבה
    עוגה מוצלחת ביותר, טעימה להפליא, אי אפשר להפסיק ליישר.

  2. פחדתי, אף פעם לא הכנתי עוגת גבינה .
    ניסיתי
    הצלחתי כולם אהבו…????

  3. שנים שלא הכנתי עוגות גבינה בגלל עוגה שלא צלחה.
    ניסיתי את זו ויצא מדהים!!!!
    שבוע אחרי, הולכת להכין אותה שוב – אבל עם ביסקוויטים.
    מקווה שזה לא יפגע בעוגה ????????????

    • וואו….. איזה התרגשות היתי ממשיכה עם מתכון המוצלח. לבצק פריך יש במתכון תבקיד מאודה חשוב- לספוג את הנוזלים. תחשיבי על זה:))))))))) בכל מקרה מאחלת לך להצליח! ….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *