אם אתם בדיוק כמוני מחפשים באוכל עונג וטעמים מיוחדים, עוגת הגבינה הזאת היא בשבילכם! אני תמיד אהבתי טעם משולב של חמוץ ומתוק, וכאן השתמשתי בניגודים אלה במלואם! הבסיס לעוגה הוא בלונדיז (הגרסה הבהירה של בראוניז עם שוקולד לבן) ופטל. שכבה שנייה היא שכבת גבינה עם שוקולד לבן ותרכיז פטל.

ולבסוף – שכבה עליונה של גנאש המכסה את העוגה הנפלאה.

בואו נתחיל להכין את העוגה!

נצטרך תבנית אפיית מתפרקת בקוטר של 26 סנטימטר.

 

חומרים:

לבסיס העוגה "בלונדיז עם פטל"

150 גרם של שוקולד לבן.

180 גרם של חמאה.

120 גרם קמח.

1 כפית של אבקת אפיה.

3 ביצים.

רבע כפית מלח.

300 גרם של פטל קפוא.

 

לשכבת הגבינה

200 גרם של שוקולד לבן.

150 מ"ל של שמנת מתוקה.

500 גרם של גבינת שמנת.

4\3 כוס סוכר.

4 ביצים.

1 כפית של תמצית וניל.

4 כפיות של תרכיז פטל.

 

לציפוי:

2 גביעים של שמנת חמוצה 28%.

4\1 כוס סוכר.

1 שקית של סוכר וניל.

 

קישוט לעוגה:

מספר פירות פטל ותלתלים של שוקולד לבן.

 

אופן הכנה:

1. הכנת בלונדיז:

* ממיסים את החמאה בקלחת.

* מוסיפים שוקולד לבן מרוסק לתוך חמאה המומסת ומשאירים למספר דקות.

* מערבבים היטב את החמאה עם השוקולד.

* שמים בקערת מיקסר ביצים וסוכר.

* מקציפים ביצים עם סוכר במשך 5 דקות עד היווצרות תערובת לבנה וסמיכה.

* מנפים את הקמח, מלח ואת האבקת אפיה ישירות לקערה עם תערובת ביצים.

* מערבבים היטב.

* מכניסים לתוך התערובת את השוקולד עם חמאה ותמצית וניל, ומקציפים עד קבלת מרקם אחיד.

2. משמנים היטב את התבנית הקפיצית לאפייה ומעבירים לתוכה את התערובת שהתקבלה.

3. משאירים בצד כמה פירות של פטל קפוא לקישוט העוגה.

4. מפזרים פירות הפטל באופן אחיד על פני שטח הבצק ולוחצים קלות כלפי מטה כדי שישקעו בתערובת.

* מכניסים את התבנית למקרר.

5. מחממים תנור עד טמפרטורה של 160-170 מעלות.

 

6. מכינים את התערובת לשכבת גבינה:

* בקלחת מחממים שמנת מתוקה, מכבים את האש ומוסיפים שוקולד לבן.

* משאירים שמנת עם שוקולד למספר דקות ולאחר מכן מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

* מקציפים את הביצים עם הסוכר עד היווצרות תערובת אוורירית ולבנה.

* מוסיפים לביצים גבינת שמנת ותמצית וניל, ומקציפים עד המצב של תערובת אחידה.

* מחלקים בלילה לשני חלקים שווים.

* למחצית אחת של הבלילה מכניסים תרכיז פטל ומערבבים היטב.

7. מוציאים את התבנית עם בסיס העוגה מהמקרר ומתחילים למלא אותה עם תערובת גבינת שמנת. קודם כל יוצקים חלק של תערובת לבנה במרכז התבנית.

* מלמעלה, במרכז, יוצקים את אותה כמות של תערובת ורודה.

* ממשיכים להוסיף תערובת לבנה וורודה עד שהתבנית תתמלא.

* באמצעות קיסם, מציירים קווים ממרכז לקצוות התבנית.

8. אופים את עוגת הגבינה בטמפרטורה של 160 מעלות במשך שעה.

* מוצאים את התבנית מהתנור.

9. מחממים תנור עד טמפרטורה של 180 מעלות.

* משאירים את התבנית בחוץ ל-15 דקות כדי שהעוגה תצטנן. במהלך הזמן הזה נפח העוגה יורד מעט.

10. מכינים את ציפוי השמנת. מערבבים את השמנת החמוצה עם וניל וסוכר.

ממתינים כ-15 דקות.

* במהלך הזמן הזה סוכר ימס, והתערובת תהפוך לקרם הומוגני.

* מורחים שכבה אחידה של הקרם על פני העוגה.

11. מחזירים את העוגה לתנור ואופים עוד 7 דקות.

זהו זה, עוגת גבינה עם פטל ושוקולד לבן מוכנה!

* מכניסים את העוגה למקרר ומשאירים לכל שעות הלילה.

מעטרים את העוגה הקרה בפטל ו"תלתלים" של שוקולד.

תהנו!

בתיאבון!

עוגה סופר טעימה!

© Фотографии: Mirit Azar Karmon

2 תגובות על “עוגת גבינה עם פטל ושוקולד לבן”

  1. כתוב לבסיס העוגה סוכר אך לא מצוין בתפריט סוכר וכמות

    • היי חנה! תודה רבה על הערה! 100 גרם סוכר (חצי כוס) קיים במתכון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *