אני רוצה להציע לכם מתכון נפלא של סלט חם, שהוא מושלם גם בתור ארוחה משביעה ובריאה וגם כמנה על שולחן חגיגי!
חומרים:
200 גרם קינואה (כוס אחת).
1-2 בצלים.
5-6 גבעולי בצל ירוק.
חצי צרור פטרוזיליה.
חצי כוס של חמוציות מיובשות.
כוס גרעיני רימון.
1-2 חצילים (אופציונלי).
2-3 כפות שמן זית.
מיץ של לימון אחד.
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם.
אופן הכנה:
1. הכנת הקינואה:
* נחתוך בצל לקוביות קטנות.
* במחבת קטנה ועמוקה נשפוך קצת שמן זית, נוסיף חלק מהבצל הקצוץ ונטגן אותו עד מצב שקוף.
* נוסיף קינואה ומעט מלח, ונטגן במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
* נוסיף לקינואה שתי כוסות מים רותחים ונבשל כ-10 דקות.
2. כעת נכין חצילים קלויים:
* נקלף את החצילים ונחתוך לקוביות קטנות.
* נחמם את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
* לקערה עם קוביות החצילים נוסיף מלח, כף שמן זית וכף מיץ לימון ומערבבים.
* נאפה את קוביות החציל על מגש אפייה מכוסה בנייר לאפייה במשך כ-25-30 דקות עד התרככותם.
3. נקצוץ דק ככל האפשר את הפטרוזיליה ובצל ירוק:
4. כעת נרכיב את הסלט:
* לקינואה החמה נוסיף בצל מטוגן, חמוציות, פלפל שחור ומלח, ונערבב יחד.
* נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב הכל היטב.
זהו זה!
תהנו!
בתיאבון!
הי נראה מעולה, איך יצאה לך הקינואה עם צבע כזה יפה?
היי איילת זה תוצאה מטיגון עם בצל:)))