אני משתפת אתכם במתכון שתמיד מנצח- קל, מקורי וטעים מאוד!

חומרים:

500 גרם של גבינת לבנה או גבינה רכה אחרת בעלת טעם חמצמץ.

1 חציל

3-4 יחידות של ארטישוק משומר

2 שיני שום

צרור נענע

קמצוץ מלח

 

אופן הכנה:

1. הכנת חציל קלוי.

* מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

* שוטפים את החציל ומנקבים אותו עם מזלג במספר מקומות. מכניסים את החציל לתנור ואופים עד שהוא מתרכך (20-30 דקות).

* לאחר מכן מניחים את החציל להתקרר ומורידים את הקליפה.

* נוציא את הזרעים מבשר החציל בעזרת סכין.

* ננגב את ליבת החציל עם מגבת נייר בכדי להיפטר מהלחות המיותרת ולאחר מכן קוצצים אותו בסכין.

2. נחתוך את הארטישוקים לחתיכות קטנות. (את הארטישוק היפה השאירו בצד- הוא ישמש לקישוט הסלט).

3. נגרד שום בפומפיה

4. נשטוף את הנענע ונקצוץ אותה דק ככל הניתן (את העלים של הנענע בלבד)

 

5. הרכבת הסלט:

* בקערה גדולה נערבב את הלבנה, שום, מלח, נענע וחציל.

* נוסיף את הארטישוק הקצוץ, נערבב בעדינות ונעביר לקערת סלט שקופה או בצבע לבן.

זה הכל. הסלט שלנו מוכן!

נשאיר את הסלט במקרר עד להגשה.

**ניתן להגיש עם לחם טרי או יבש מדגנים מלאים**

תיהנו! בתיאבון!

 

2 תגובות על “סלט ים תיכוני עם ארטישוק”

  1. 🙂 !!Супер!!!! Спасибо большое за подсказку!!!!! Уверена, что такой салатик оценят все мои

    • Надеюсь, что оценили, салатик на самом деле вкусный:)))))))))))))))))!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *