המתכון האהוב עלי להכנת עוף! סטייק פרגית עוף אפוי עם ריבת בצל מתקתקה משאיר רושם מצוין בכל מצב. רוצים להרשים? תכינו את העוף בצורה כזאת!

 

חומרים:

1 ק"ג כרעי עוף ללא עצמות (סטייק פרגית).

1/2 בצל

2 שיני שום

צרור קטן של עשבי תיבול (פטרוזיליה, קורנית)

מלח ופלפל טחון לפי הטעם

2 כפות שמן צמחי

ריבת בצל:

3-4 בצלים סגולים גדולים

100 גרם של דבש

1 כף סוכר חום

200 מ"ל של יין אדום יבש

2 כפות שמן צמחי

 

אופן הכנה:

הכנת ריבת הבצל:

1. ראשית נקלף את הבצל הסגול ונשטוף ביסודיות.

2. נחתוך את הבצל כולו לחצאי טבעות.

3. נטגן את חצאי טבעות הבצל בשמן צמחי עד שהוא נעשה שקוף.

4. נוסיף יין, סוכר, דבש וקצת מלח.

5. מבשלים במשך 7 – 10 דקות. במהלך הבישול הבצל נעשה רך, הרוטב מתעבה ורוכש מרקם של ריבה.

6. כעת נכסה את ריבת הבצל המוכנה עם מכסה ונניח בצד.

עוף בתנור:

נחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

1. נחתוך חצי בצל לחצאי טבעות.

2. נקצוץ שום.

3. נפזר את הבצל והשום באופן שווה על כל השטח של תבנית אפייה.

מרססים מלמעלה מעט שמן צמחי.

4. ננקב את הפרגיות משאריות עור ועודפי שומן, ונוסיף מלח ופלפל.

5. נסדר את הסטייקים של פרגית בתבנית. נשים מלמעלה קצת עשבי תיבול.

6. נכניס את התבנית לתנור ל-40 דקות, לאחר מכן נוציא מהתנור ונוריד את הגבעולים של עשבי התיבול.

7. נוריד את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות.

8. נניח ריבת בצל באופן שווה על פני כל נתחי העוף.

9. נחזיר את התבנית לתנור ל-30 דקות נוספות.

העוף היפיפה בריבת בצל מוכן. ממממ… כמה שזה טעים!

תהנו!

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *