מתכון נפלא זה השאלתי באחת המסעדות היפניות האהובות עליי. סושי עלים נהדר – עוגת "נפוליון", מורכב מדף "נורי" ומרכיבים סטנדרטיים לסושי, קל ומהיר בהכנה, נראה נהדר ויש לו טעם נפלא.

חומרים:

דף אחד של אצות "נורי"

2 כוסות של אורז לסושי מבושל ומתובל (מתכון להכנת אורז )

אבוקדו אחד

בטטה אחת

200 גרם של דג סלמון טרי ו-200 גרם של דג טונה טרי (אפשר להסתפק גם בסוג אחד של דג, זה לא ישפיע על טעמו של המוצר, אך עם שני סוגי דגים נקבל מאכל מעניין יותר עם שילוב צבעים שונים).

חצי כוס פירורי "פאנקו" לציפוי

צרור קטן של עירית

כפית אחת של חרדל יפני "וואסאבי" פלוס 2 כפיות מים.

 

אופן הכנה:

מכינים פרוסות בטטה בתנור:

* מחממים תנור עד טמפרטורה של 200 מעלות.

* שותפים ומקלפים את הבטטה עד שתהיה נקייה לחלוטין.

* פורסים בטטה לאורכה לפרוסות דקות באמצעות סכין חדה.

* בוחרים פרוסות שלמות ויפות ביותר ומפזרים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית התנור מכוסה בנייר אפיית משומן. מפזרים קצת מלח ומורחים שמן קלות. מכסים הכל בנייר אפייה.

* מחזיקים בתנור כ-20 דקות עד שהבטטה תהיה מוכנה. נייר האפייה יוסר רק לאחר קירור מלא של הבטטה.

2. מטגנים פירורי לחם במחבת יבשה עד להזהבה.

3. חותכים אבוקדו מקולף עם סכין חדה או עם קולפן ירקות לפרוסות דקות.

4. חותכים פילה טונה וסלמון לקוביות קטנות (בגודל כחצי סנטימטר). מערבבים בעדינות.

5.קוצצים עירית דק מאוד.

6. הכנת חרדל "וואסאבי":

* מדללים כפית אבקה עם 2 כפיות מים ומערבבים היטב.

 

7. הכנת סושי "נפוליון"

* לחתוך דף "נורי" לשניים.

* להניח דף "נורי" על משטח עבודה עם הצד המחוספס כלפי מעלה. לסדר אורז בשכבה דקה על פני שטח של הדף. לחזור על אותן פעולות עם החצי השני של דף "נורי".

* לכסות פני השטח של אורז על דף "נורי" אחד עם פירורי לחם ולהפוך את הדף עם האורז ופירורי הלחם כלפי מטה.

* לפזר עוד קצת אורז על הצד ההפוך של דף "נורי" בפיזור מנות קטנות מתחלקות באופן שווה על שטח הדף.

* לסדר בשתי שכבות אחידות אבוקדו ובטטה מעל שכבת אורז.

 

* לפזר מחצית מכמות הדג באופן שווה על פני השטח של הדף.

* להפוך את הדף השני של "נורי" כך שהאורז יופנה כלפי מטה, ולמרוח כפית "וואסאבי" באופן שווה על פני כל הדף.

* להפוך את הדף "נורי" השני עם האורז כלפי מעלה ולשים עליו את חתיכות הדג בשכבה אחידה. ללחוץ מעט על המבנה כולו.

* לפזר את שאר הדג באופן אחיד על פני שטח של האורז, לשים על גביו מחצלת במבוק וללחוץ שוב בעדינות.

* לחתוך את "היחידה" לאורך לשני חצאים.

לחתוך כל פס בזהירות עם סכין חדה לחתיכות ברוחב של אחד וחצי – שני סנטימטרים.

* לפזר עירית קצוצה מלמעלה.

מסדרים יפה על צלחת שטוחה ונהנים מהטעם הנפלא!

Приятного аппетита!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *