בא לכם מרק מאפונה ירוקה??? מה יכול להיות פשוט יותר? בעזרת דרך מלאת ניסיונות וטעויות, מצאתי לבסוף את המתכון המנצח הזה. תיהנו!! לבריאות!

מצרכים:

500 גרם אפונה ירוקה קפואה

1 בצל

1 כרישה

1 שורש סלרי קטן

3 גבעולי סלרי

3 כפות שמן זית

250 גרם שמנת לבישול

עלה דפנה

מלח, פלפל לפי הטעם.

 

קרוטונים עם שום:

לחם לבן

3-4 שיני שום

2-3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים ומקלפים: בצל, כרישה, גבעולי סלרי ושום, חותכים (גודל החיתוך לא משמעותי, מכיוון שנטחן אותם בבלנדר בהמשך)

 

2. מחממים שמן זית בסיר 4 ליטר מוסיפים את הירקות ומבשלים עד לשקיפות.

3. שורש סלרי שוטפים היטב, מקלפים, חותכים לקוביות גדולות ומוסיפים לירקות.

4. ממשיכים לבשל עוד חמש דקות.

5. מוסיפים את האפונה.

6. מכסים את הירקות במים רותחים. מוסיפים מלח, פלפל ועלה דפנה.

7. מרתיחים ומוסיפים את השמנת לבישול.

8. מבשלים כ-5 דקות. במקביל קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים למרק.

9. טועמים, מוסיפים מלח, פלפל (אם צריך) ומכבים את האש.

10. מוציאים עלה הדפנה מהמרק וטוחנים אותו בבלנדר.

טוחנים עד לקבלת מרקם חלק!

במידה והמרק, לטעמכם, סמיך מדי, הוסיפו מעט חלב חם והרתיחו שוב.

זהו, המרק מוכן!!

 

עכשיו, קרוטונים:

1. קוצצים שום, מוזגים שמן זית ומוסיפים קצת מלח.

2. חותכים לחם לקוביות זהות במידה.

3. מערבבים עם שמן זית בניחוח השום (לא משתמשים בשום עצמו) ומביאים עד הזהבה במחבת או בתנור.

עכשיו הכול מוכן להגשה!!!

בתיאבון!

 

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

4 תגובות על “מרק קרם אפונה ירוקה”

  1. המתכון נראה מאוד טוב רק שאסור לי חלבי, במה ניצן להמיר את השמנת המתוקה?

    • היי רבקה
      תודה על המילים הטובות:)))
      כמובן ניתן להמיר את השמנת מתוקה לשמנת צמחי או לא להשתמש בשמנת בכלל
      יש אפשרות להשתמש במרק ירקות או עוף

  2. מרינוש.המרק היה נהדר!! עשיתי בפעם ראשונה מתכון כזה עם שמנת ואפונה קפואה וממש היה מוצלח.תודה רבה!! טעים ,טעים ,טעים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *