אני ממשיכה עם סדרת מתכונים של ממתקי שוקולד הממולאים בפרות מיובשים ואגוזים בטעמים שונים. הפעם נכין ממתקים עם שזיפים מיובשים, אגוזי לוז ומרציפן.

אנחנו נצטרך:

2200 גרם של שזיפים מיובשים מגולענים.

100 גרם של אגוזי לוז קלויים.

50 גרם של מרציפן איכותי.

גרד של כחצי לימון.

 

אופן הכנה:

1. אם השזיפים שברשותך קשים מדי , יש להשרותם במים חמים במשך כ-20 דקות.

אם השזיפים טריים ורכים, יש לשטוף ולייבש אותם.

* חצי מהשזיפים חותכים לקוביות קטנות.

* את שאר השזיפים חותכים גס, מכניסים לבלנדר ביחד עם מרציפן חתוך ושתי כפות מים ומכינים תערובת.

הנה המחית שאנחנו אמורים לקבל כתוצאה:

* את קוביות השזיפים המיובשים מערבבים עם המחית.

* מוסיפים גרד לימון ומערבבים הכל היטב.

2. לוקחים כפית של התערובת, מכניסים אגוז שלם באמצע, ומגלגלים כדור, כך שהאגוז הוא בפנים ומכוסה מכל הצדדים בתערובת שזיפים.

* באופן כזה, עם אגוז בפנים, מכינים את כל הכדורים.

 

3. כעת עוסקים בשוקולד. שוקולד חייב לעבור תהליך חימום וקירור לטמפרטורות ספציפיות, וזה לא מסובך:

* ממיסים 100 גרם של שוקולד על אמבט מים או בתנור מיקרוגל.

* מקררים קלות את השוקולד המומס (מערבבים אותו במשך 4-5 שניות), ומיד מכניסים לתוכו חתיכות קטנות קצוצות של השוקולד הנותר (עוד 50 גרם).

* מערבבים את השוקולד עד שהוא מתמוסס לחלוטין.

* כאשר השוקולד נמס לחלוטין, מוסיפים כפית של שמן צמחי ושוב מערבבים במהירות.

השוקולד מוכן!

מכניסים את כדורי השזיפים לתוך שוקולד ומקפידים שיהיו מכוסים לחלוטין בשוקולד מכל הצדדים.

4. מניחים את הכדורים על נייר אפייה ומפזרים מלמעלה אגוזים מרוסקים.

מכניסים את מעדן למקרר לכשעתים.

ממתקי השוקולד הנפלאים שלנו עם שזיפים מיובשים, אגוזי לוז ומרציפן מוכנים!

תהנו , חברים!

בתיאבון!

תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

 

תגובה אחת על “ממתקי שוקולד מס' 2: עם שזיפים מיובשים, אגוזי לוז ומרציפן”

  1. במה אפשר להשתמש במקום שזיפים.. ? לא אהובים עלי במיוחד..
    תודה על המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *