סוג נוסף של ממתק מעולה בטעם מיוחד המשלים את האוסף שלנו של ממתקי האליטה! תארו לעצמכם: חמיצות עדינה, מתיקות קלה של מרציפן וטעם מובהק של פיסטוק קפיצי… כל זה משתלב מצוין עם שוקולד מריר וקריספי! סיום ראוי לאוסף האליטיסטי שלי של ממתקי שוקולדים עם אגוזים ופירות מיובשים!

רכיבים:

150 גרם של חמוציות מיובשות שלמות.

100 גרם של פיסטוקים קלויים.

50 גרם של מרציפן איכותי.

150 גר' של שוקולד מריר.

1 כפית של שמן צמחי.

 

אופן הכנה:

1. שוטפים ומייבשים את החמוציות.

* מחלקים את כמות החמוציות לשני חלקים שווים.

2. חותכים את המרציפן באופן חופשי.

3. מכניסים למעבד מזון עם אביזר לחיתוך חצי מהכמות של חמוציות, חצי מהכמות של פיסטוקים וחתיכות מרציפן.

* מוסיפים 2 כפות מים וטוחנים עד היווצרות תערובת אחידה.

4. שאר החמוציות חותכים לחצאים.

5. הפיסטוקים הנותרים חותכים לחתיכות גדולות למדי.

6. מאחדים את כל מרכיבי המילוי. מערבבים היטב.

7. מהתערובת יוצרים קוביות בידיים רטובות.

8. כעת עוסקים בשוקולד. שוקולד חייב לעבור תהליך חימום וקירור לטמפרטורות ספציפיות, וזה לא מסובך:

* ממיסים 100 גרם של שוקולד על אמבט מים או בתנור מיקרוגל.

* מקררים קלות את השוקולד המומס (מערבבים אותו במשך 4-5 שניות), ומיד מכניסים לתוכו חתיכות קטנות קצוצות של השוקולד הנותר (עוד 50 גרם).

* מערבבים את השוקולד עד שהוא מתמוסס לחלוטין.

כאשר השוקולד נמס, מוסיפים כפית של שמן צמחי ושוב מערבבים במהירות.

9. מכניסים את הקוביות לתוך השוקולד ומקפידים שיהיו מכוסות בשוקולד מכל הצדדים.

10. מניחים את הממתקים על נייר אפייה, ומיד מפזרים עליהם צ'יפס שוקולד ופיסטוקים חתוכים.

* אני משתמשת בצ'יפס שוקולד בצבע לבן הנמכרים בחנויות ייעודיות.

מכניסים את הממתקים למקרר ל-2 – 3 שעות.

זה הוא זה, סיימנו!

תיהנו , חברים!

הושלם האוסף שלנו של ממתקי על!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *