מתכון קליל ומושלם! דל קלוריות ומלא בצבע

 

חומרים:

5-6 פלפלים אדומים גדולים.

4-5 עגבניות בשלות.

2-3 שיני שום.

 

תבלינים:

פלפל שחור ופלפל אנגלי ריחני, אבקת כוסברה וקימל – רבע כפית מכל תבלין.

1 כפית סוכר.

3/4 כפית מלח.

 

אופן הכנה:

1. מכינים פלפלים קלויים.

* מחממים תנור לטמפרטורה של 210 מעלות.

* שוטפים את הפלפלים ומניחים אותם על תבנית אפיה.

*יש לאפות את הפלפלים בתנור במשך 30-40 דקות, עד התרככותם.

* לאחר מכן, יש לכסות את הפלפלים הקלויים בניילון נצמד ולהניח להם להתקרר לגמרי.

* יש להסיר את הקליפה מהפלפלים שהתקררו .

* לאחר מכן נחתוך את הפלפלים וננקה אותם מגבעולים וגרעינים.

* נייבש לחלוטין את הפלפלים באמצעות מגבות נייר.

2. רוטב עגבניות:

* נשטוף את העגבניות, נחתוך אותם באופן חופשי ונכניס לסיר קטן.

* נוסיף את התבלון לפי ההוראות מעלה.

* נבשל את העגבניות על אש נמוכה במשך 20 דקות, עד שהנוזלים יתנדפו לגמרי.

* כעת נטחן את העגבניות המבושלות בבלנדר.

* נחזיר את העגבניות הטחונות לסיר ונבשל אותן על האש עד שהנפח יצטמצם בחצי.

3. נרסק שום.

4. נכניס לבלנדר פלפלים, שום ופירה עגבניות. נפעיל בלנדר ונרסק את המרכיבים עד לקבלת תערובת יחידה.

זה הוא זה!

ממרח הפלפלים היפה שלנו בצבע אדום מוכן!

כעת נעביר את הממרח לצנצנת זכוכית עם מכסה שנסגר היטב, ובמשך שבוע או שבועיים נפנק את יקירינו בכריכים טעימים עם טונה, ביצה או חביתה, גבינה כבושה או צהובה, וכו'.

בתיאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *