הכי חשוב – זה לקנות בצק עלים איכותי על בסיס חמאה לאחר מכן כל תהליך ההכנה מאפי גבינה מהיר ופשוט מאוד! סופו של דבר נקבל מאפים טעימים ופריכים עם מלית עדינה מאוד.

הרכיבים:

אריזה 1 של בצק עלים איכותי על בסיס חמאה

למלית:

300 ג' גבינה לבנה (טבורוג)

150 ג' גבינה קשה "מוצרלה"

200 ג' גבינה בולגרית 5%

קופסת גבינת שמנת 30% – 200 גר'

1 ביצה

2 כפות עמילן תירס

מלח, פלפל לבן – לפי הטעם.

ביצה למריחה.

גרעיני שומשום לבזיקה

 

אופן הכנה:

מפשירים בצק עלים.

מכינים מלית:

1. טורפים ביצה.

2. מנפים עמילן תירס.

3. מערבבים היטב את הביצה ואת העמילן.

4. מגרדים בפומפייה את הגבינה הבולגרית ואת גבינת "מוצרלה" .

5. מוסיפים את כל הגבינות המופיעות במתכון לתוך הקערה עם תערובת הביצה ועמילן תירס.

6. מערבבים היטב וטועמים,מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.

אופן הכנת המאפים:

1. חותכים את הבצק ל-2 רצועות שוות ולאחר מכן מלקים כל רצועה לחצאים.

2. מניחים רצועת הבצק הראשונה על המשטח המקומח ובעזרת מערוך מרדדים בצק מעט לאורכה ולרוחבה של הרצועה.

3. שמים ¼ מהמלית במרכז רצועת הבצק ולכל אורכה.

4. מגלגלים את הבצק בצורת "שפופרת" סביב המלית.

5. חוזרים על אותה פעולה ומגלגלים את שאר הגלילות.

6. מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות.

7. מניחים את הגלילות על התבנית שמרופדת בנייר אפייה.

8. מורחים את הבצק היטב עם ביצה טרופה ומיד לאחר מכן בוזקים את השומשום הבצק.

9. חורצים את הגלילה עם סכין,לא לחרוץ עד הסוף אלא להשאיר את התחתית שלמה.יש לחרוץ את הבצק במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני.

10. אופים את המאפים במשך 50-60 דקות עד הזהבה מלאה.

מוציאים את המאפים המוכנים מהתנור ושמים בצד למשך 5 דקות.

לאחר 5 דקות, פורסים למנה בגודל ביס ומיד מגישים.

ממממ… כמה שזה טעים…. אי אפשר לעצור!

תהנו! בתיאבון!

5 תגובות על “מאפי גבינה מהירים מבצק עלים”

    • היי רניאל. כמובן כן. את יכולה להשתמש בכול סוג של גבינה , מה שאת אוהבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *