שילוב טעמים עדינים של גבינות עם טעם דומיננטי של פסטו הופך את הלזניה שלנו ליצירת מופת קולינרית אמיתית! שילוב מושלם! מתכון ממש פשוט!

חומרים לתבנית אפייה מרובע (20 על 20 ס.מ) או 2 תבניות אינגליש קייק:

חצי אריזה של דפי לזניה באיכות גבוהה

500 מ.ל שמנת לבישול 15%

צנצנת ( 200- 250 גרם) רוטב פסטו ,ממליצה להכין לבד את הפסטו .

250- 300 גרם מוצרלה קשה

100 גרם פתיתי פרמזן

250- 300 גרם כדורי מוצרלה טריים

500 גרם גבינה לבנה 5%- 9% או ריקוטה

100- 150 גרם גבינה מלוחה( בולגרית או פטה)

וקורט אגוז מוסקט.

 

אופן ההכנה:

1. מכינים ממרח פסטו! המתכון כאן!

2. מערבבים ביחד היטב את גבינה לבנה או ריקוטה, גבינה בולגרית, פתיתי פרמזן (שימו לכם 50 גרם בצד), וקורט אגוז מוסקט.

3. מוצרלה קשה מגרדים בפומפייה.

4. את השמנת לבישול מחממים ,לא להביא לרתיחה.

5. מחממים את התנור ל 180 מעלות.

 

הרכבת הלזניה:

1. לתוך התבנית מניחים דף של לזניה, בהתאם לגודל התבנית.

מאוד חשוב מכיוון שבתחתית הכלי יהיה מכוסה לגמרי. שופכים 2-3 כפות שמנת חמה על דף הלזניה .באופן אחיד מורחים על דף הלזניה 2-3 כפות שמנת חמה.

2. מוסיפים 3 כפות של מילוי הגבינה ,ומורחים באופן אחיד.

3. מעל הגבינה מפזרים באופן אחיד 2 כפות מוצרלה מגורדת.

4. שכבה שניה – פסטו.

מעל הגבינה מניחים דף הבא של לזניה,ומורחים על דף 2-3 כפות שמנת חמה.

5. מניחים 2 כפות פסטו, ומורחים באופן שווה.

6. מעל פסטו מפזרים מעט מוצרלה מגורדת באופן אחיד ומסדרים מעל חצי כדורי מוצרלה.

7. חוזרים על אותן שכבות.שכבה שלישית- גבינות,הרביעית- פסטו וכן הלאה.

8. את הדף האחרון של הלזניה מכסים בשמנת חמה, השאריות של תערובת גבינות ושאריות מוצרלה מגורדת. מפזרים על הלזניה את גבינת הפרמזן שנשארה לנו.

מכניסים לתנור חם ואופים במשך 40 – 50 דקות עד שחום זהוב.

לזניית הגבינות – פסטו הנפלאה שלנו מוכנה!

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *