זה מתכון,שהוא שמכיל זיכרונות מהבית, הילדות …. המטבח הזעיר, אמא והאבא הצעירים והיפים אמא מכינה כיסוני בשר, אבא, חמוש בכף, במהירות מטגן אותם בשמן רותח. כמה שאני זוכרת את עצמי, ככה בחגים ובאירועים מיוחדים, הבית היה מלא בריח הנפלא של כיסוני הבשר המטוגנים של אמא שלי… אני מנסה לא לשבור את המסורת ומדי פעם מכינה את הכיסונים הללו בדיוק לפי המתכון של אמי. ההצלחה של מתכון זה אצל חברים, מכרים ובני משפחה מובטחת, זהו להיט של כל הזמנים!

מרכיבים לבצק:

1 קילו קמח

חפיסה אחת (40 גרם) של שמרים.

70 גרם של חמאה

2 ביצים

3 כפות סוכר

חצי ליטר חלב

כפית מלח

בקבוק 1 של שמן צמחי (1 ליטר)

קילו של בשר בקר (חלק שריר, מספר 8).

לבישול הבשר:בצל , גזר, סלרי קטן, פלפל, עלה דפנה.

 

ועוד:

1-2 בצלים

2 כפות שמן צמחי

תפוח אדמה אחד מבושל

פלפל שחור ואנגלי, ואגוז מוסקט

מלח לפי הטעם

 

1.מבשלים את הבשר ותפוח האדמה

* את הבשר שוטפים ביסודיות, מנקים מהסרטים והגידים.

* בסיר של 4-5 ליטר לשים את הבשר, תפוחי אדמה, ירקות, תבלינים, מכסיםב במים קרים ומבשלים עד שמתבשל על אש נמוכה

לאחר כחצי שעה לאחר הרתיחה תפוח האדמה יהיה מוכן, מומלץ להוציא אותו מהסיר. את בשר וממשיכים לבשל עוד במשך כשעה.

1.בצק:

*את החלב להתחמם קצת( 30- 35 מעלות).

* לתוך החלב החם מוסיפים את השמרים, סוכר, וחמאה. ממתינים במשך 10 דקות, מדי פעם מערבבים עד שהסוכר , חמאה ושמרים מומסים. החלב יהפוך לקצף.

* את הקמח מסננים לתוך קערת המיקסר ללישה.

* מוסיפים את הביצים, החלב, השמרים ולשים את הבצק במשך 5 עד 7 דקות עד שהבצק חלק , ברגע שהבצק נהיה אחיד, מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 3 עד 4 דקות.

* מגלגלים את הבצק לכדור, ומקמחים, מחזירים למערבל ועוטפים בניילון. אנחנו מניחים את הבצק במקום חם עד שהוא לא "יעלה". הבצק צריך להגדיל בנפח ולהיות נקבובי .

2.מילוי:

* חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן צמחי עד לקבלת גוון זהוב

* את הבשר ותפוחי אדמה המבושלים חותכים לחתיכות קטנות. מוסיפים את הבצל המטוגן, מלח ופלפל בנדיבות. מוסיפים את אגוז מוסקט.

* לטחון את הכל, ניתן להשתמש במעבד מזון, אבל אני מעדיפה במטחנת בשר.

*את התערובת המילוי מערבבים ביסודיות, טועמים, במידת הצורך להוסיף תבלינים – הבשר חייב להיות מתובל היטב עם מלח ופלפל.

המילוי מוכן

3. כשהבצק 'עלה', מסירים את הניילון , לשים את הבצק עוד טיפה עם הידיים, מעבירים על קרש חיתוך ומחלקים ל 4 חלקים.

4. מגלגלים כדור מכל ארבעת החלקים של הבצק, בעזרת מערוך מרדדים לעובי שכבת הרצפה – ס'מ.

5. עם טבעת ז או כוס יוצרים עיגולים בקוטר ס'מ 8.

6. בעזרת מברשת קצוות הבצק בצד אחד בלבד מורחים בביצה זה נעשה על מנת שהכיסונים בזמן הטיגון לא יתפרקו.

7. מניחים את המילוי במרכז על הבצק העיגולים בעזרת כפית.

8. מהדקים את הקצוות של הכיסונים בשולי הבצק בעזרת אצבעות.

אבל אני ממליצה לכם להשתמש בגאדג'טים! במקרה זה, כלי נוח מאוד לשימוש לכיסונים וכופתאות, מהיר ויפה!

9.ככה מכינים את כל הכיסונים ובסיום מעבירים על מגש שקימחנו מראש.

10. בסיר עמוק עם תחתית רחבה לשפוך בקבוק של שמן צמחי (1 ליטר), מחממים היטב את השמן, מכניסים כיסון אחד אל תוך השמן כדי לבדוק אם השמן התחמם מספיק,השמן אמור לרתוח.

11. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב בצד אחד, ולאחר מכן בעזרת כף להפוך אותם לצד השני

והנה זה השלב כאשר הכיסוני בשר הטעימים שלנו מוכנים…

אפשר לאכול ישר ככה, אבל בהתחשב בכמות העבודה, אני ממליצה להכין את הכיסונים מראש, יום או יומיים לפני המאורע ולהקפיא מיד לאחר מכן.

לפני ההגשה, הם פשוט צריכים להיות מחוממים בתנור.

תהנו!

ובתאבון!

3 תגובות על “כיסונים (פירושקי) עם בשר”

    • היי יוליה. מדובר בשמרים טריים. עם את רוצה להשתמש בשמרים יבשים 40 גרם לחלק ל3- צריך 13 גרם שמרים יבשים. שאילה טובה תודה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *