דגנים שטובים לבריאות שלנו בשילוב עם ירקות אפויים – רעיון נפלא לארוחת צהריים או ערב עבור אלה שרוצים לאכול טעים, מזין, בריא ולשמור על הגזרה. נסו לגוון עם כוסמת וזו תהיה גרסה נוספת ארוחת בריאות טעימה.

מרכיבים:

כוס כוסמין איטלקי או כוסמת.

2 חצילים.

2 גבעולי סלרי.

2 גזרים.

בצל אחד.

4-5 שיני שום.

2 פלפלים (רצוי בצבעים שונים).

2-3 כפות שמן זית.

עלה דפנה.

תערובת תבלינים יבשים לפי הטעם (לי יש תערובת "אנטיפסטי").

חופן עשבי תיבול טריים (אני שמה פטרוזיליה ותימין).

מלח פלפל לפי הטעם.

 

אופן ההכנה:

1. חצילים: שוטפים את החצילים, חותכים לאורך את רצועות הקליפה, וחותכים עיגולים, בעובי אחד וחצי סנטימטר כל אחד.

את פרוסות החציל מניחים בקערה גדולה, מכסים בכף מלח, מערבבים ומניחים במשך 20 דקות. לאחר מכן יש לשטוף ביסודיות.

* תנור מחממים ל 200 מעלות.

מניחים נייר אפייה אותו מורחים מעט בשמן זית. מסדרים בשכבה אחת את פרוסות החצילים, 30 דקות בתנור, החצילים צריכים להיות רכים ומעט זהובים.

2. את הכוסמין מבשלים לפי ההוראות על האריזה. להרתיח מים עם מלח ומבשלים במשך 10 דקות. מסננים ומניחים בצד.

 

מכינים את את הירקות:

1. את הבצל והסלרי חותכים לקוביות קטנות.

2. גזר ופלפים חותכים לחתיכות קטנות.

3. מגרדים גרידת לימון וקוצצים את שיני השום.

4. את החצילים חותכים לקוביות קטנות, קוצצים את הפטרוזליה.

5. במחבת עמוקה מטגנים עם 2 כפות שמן זית בצל, סלרי וגזר.

6. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים הכל ביחד 2-3 דקות.

7.מוסיפים את השום, גרידת הלימון, עלי הדפנה, כמה עלי תימין, תבלינים, מיץ מחצי לימון. מערבבים הכל היטב. ממשיכים לטגן במשך כמה דקות.

8. מוסיפים את החצילים. מכסים את המחבת וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.

9. מוסיפים את הכוסמין האיטלקי ומערבבים הכול ביחד. מוסיפים מיץ לימון ופלפל לפי הטעם. ממשיכים לבשל עם מכסה עוד 5 דקות.

10. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש.

תבשיל הכוסמין האיטלקי הטעים שלנו מוכן!!

תהנו!

אל תשכחו שגם עם כוסמת תקבלו מנה נפלאה ומזינה.


תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *