השילוב של חציל, יוגורט ונענע הוא השילוב המושלם! אין צורך לחפש מתכון מסובך ומורכב! הכי פשוט להכין את החציל עם יוגורט! קל להכנה וטעים טעים!

מרכיבים:

2 חצילים בינוניים.

2-3 כפות שמן זית.

מלח פלפל.

רוטב:

3 שיני שום.

3-4 כפות נענע טרייה קצוצה.

1 כף חומץ בלסמי

250-300 גרם יוגורט טבעי.

מלח ופלפל לפי הטעם.

 

אופים חצילים:

1. לשטוף היטב ולייבש את החציל, להסיר את הקליפה מחציל כולו או ברצועות.

2. חותכים את החציל לפרוסות בעובי של סנטימטר.

3. מניחים את החצילים בקערה, מפזרים מלח ומניחים בצד למשך 15-20 דקות

4. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

5. שוטפים חצילים במים, מניחים על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית.

מורחים פרוסות חצילים בשמן זית ומוסיפים מלח ופלפל.

6. אופים 30-40 דקות עד להזהבה.

הכנת הרוטב:

1. קוצצים דק את הנענע.

2. לקצוץ דק את השום.

3. מערבבים את כל החומרים של הרוטב.

הרכבת המנה להגשה:

שמים שכבה של חציל על צלחת שטוחה ומכסים כל פרוסה של חציל ברוטב.

חוזרים על השכבות.

מקשטים את השכבה העליונה בעלי נענע.

זה הכול!

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *