עוגה מדהימה וקלילה המשלבת בתוכה מרנג שקדים, מוס שוקולד ותפוחים מקורמלים. העוגה מתאימה גם לחובבי השוקולדים וגם לחובבי הפירות ☺ מתוך מבחר נרחב של מתכונים ללא קמח אשר מתאימים במיוחד לפסח, אני תמיד חוזרת לעוגה הנפלאה הזו, אשר משאירה טעם מדהים לחך ובדיוק בגלל זה אני קוראת לה העוגה המנצחת!

מצרכים:

להכנת המרנג:

2/3 כוס (50 גרם) קוקוס טחון (לא חובה, ניתן להשתמש גם בשקדים טחונים, עוד 50 גרם נוספים).

1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים.

1 כוס (100 גרם) של אבקת סוכר

4 חלבונים בטמפרטורת החדר

מעט מלח

 

לתפוחים המקורמלים:

6 תפוחים ירוקים

כף מיץ לימון

100 גרם סוכר

80 גרם חמאה

50 מ"ל של ברנדי

 

להכנת הקרם:

חצי שקית (7 גרם) ג'לטין +3 כפות מים.

150 גרם שוקולד מריר איכותי

500 מ"ל שמנת מתוקה

כפית אחת של תמצית וניל

3 חלמונים

כף מים+2 כפות של ברנדי

שליש כוס סוכר (70 גרם)

 

אופן ההכנה:

מרנג:

1.מחממים את התנור ל-150 מעלות.

2. מציירים עיגול בקוטר 24 ס"מ על שני גיליונות נייר אפייה.

הופכים את גיליונות הנייר כך שהציור פונה כלפי מטה ומניחים על תבנית האפייה.

3. בקערה נפרדת מערבבים קוקוס, שקדים טחונים, וחצי מכמות אבקת הסוכר.

4. מקציפים את החלבונים עם מלח, ובהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר הנותר עד שמגיעים לקציפה מבריקה ועמידה.

5. בזהירות, בהדרגה ובתנועות סיבוביות מעבירים את התערובת היבשה לתוך הקציפה החלבון הלבנה.

6. על נייר האפייה מניחים באופן אחיד חצי מהמסה של חלבון, מבלי לעבור מעבר לטווח העיגול.

באותו האופן מכינים את החצי השני .

7. אופים במשך 40 דקות.

אופן הכנת התפוחים:

ראשית יש לשטוף היטב את התפוחים, להסיר את הגרעינים ולחתוך לפרוסות של חצי סנטימטר עובי

לאחר מכן יש לערבב עם סוכר ומיץ לימון.

2. כעת נמיס על מחבת שחוממה מראש חמאה וסוכר, ונוסיף את התפוחים.

3. יש לבשל במשך 4 דקות. לאחר מכן להוסיף ברנדי, לערבב במשך דקה אחת בלבד, לכבות את האש ולקרר.

 

אופן הכנת הקרם:

1. בקערה קטנה שופכים מים על הג'לטין, ומניחים למקרר למשך 20 דקות.

2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומקררים מעט.

3.כעת נקציף את השמנת והתמצית וניל עד לקבלת קצף עמיד.

4.מערבבים בעדינות עם השוקולד

 

5. עכשיו נחמם ברנדי עם מים בסיר. שימו לב- זה מתאדה מיד.

6. את החלמונים להניח בקערת מיקסר ולהקציף במהירות נמוכה. במהלך ההקצפה נוסיף את הברנדי הרותח.

מגבירים את המהירות ובהדרגה מוסיפים סוכר. ממשיכים להקציף עוד כ-5 דקות לקבלת מסה אחידה ומבריקה.

7. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומכניסים למסת השוקולד.

8. כעת נעביר לקערה עם השוקולד ונוסיף גם את מסת החלמונים. לאחר מכן יש לערבב היטב.

הרכבת העוגה:

על צלחת גדולה ושטוחה שמים עיגול מאפה בקוטר 24- 26 ס"מ.

לתוך עיגול נכניס המרנג הראשון.

מעל המרנג נניח את פרוסות התפוחים (כמחצית מהכמות).

מעל התפוחים מניחים חצי מכמות המוס שוקולד.

מניחים את המרנג השני מעל הקרם.

מפזרים את מוס שוקולד הנותר באופן שווה על פני כל העוגה ושולחים למקרר למספר שעות .

באמצעות סכין משחררים את העוגה מהטבעת ומיישרים את הצדדים.

לקראת סיום, נטגן על מחבת יבשה שקדים,עד לקבלת צבע זהוב.

עם הרבה יצירתיות ודמיון מקשטים את העוגה על-ידי שימוש שקדים זהביים ושוקולד.

העוגה המנצחת שלנו מוכנה! בתאבון!

!Приятного аппетита

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *