התנאי ההכרחי להכנה סושי מקצועי הוא האורז שמבושל ומתובל בצורה נכונה. עוד משהו שצריך לקחת בחשבון: אורז חייב להתקרר לחלוטין אחרי בישול. בדרך כלל אורז מתקרר לאט מאוד, זה יכול לקחת מספר שעות, ואני ממליצה לבשל אורז מראש. אם אני מתכוונת להכין סושי לארוחת צהריים או לארוחת ערב, אני מבשלת ומתבלת את האורז בבוקר.קודם כל, צריך לקנות אורז איכותי ונכון: אורז לסושי צריך להיות עגול ומיועד במיוחד עבור הכנת סושי. מידע מתאים צריך להופיע על אריזה.

אנחנו צריכים:

עבור כוס 1 של אורז אנחנו צריכים:

* מים – כוס וחצי.

* חומץ אורז לסושי – 2 כפות.

* מלח – כפית אחת.

* סוכר – כף אחת.

בדרך כלל אני לוקחת 2 – 3 כוסות אורז, בהתאם לכמות הרולים שבכוונתי להכין.

 

אופן הכנה:

1. משרים אורז במים קרים למשך חצי שעה. לאחר מכן שוטפים את האורז ביסודיות במנות קטנות במים זורמים.

2. מכניסים אורז שטוף לסיר עם תחתית עבה וממלאים במים בשיעור של אחד וחצי כוסות מים לכל כוס אורז.

3. מביאים את האורז לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים 5 דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.

4. מורידים את סיר האורז מהאש, מכסים את הסיר במגבת ומשאירים למשך 20 דקות.

5. בקערה קטנה מערבבים חומץ אורז, מלח וסוכר. ממשיכים לערבב עד המסה מלאה של מלח וסוכר.

6. בעוד 20 דקות לאחר סיום הבישול מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את הרוטב לאורז ומערבבים היטב.

7.מכסים את הקערה עם מכסה ומשאירים עד התקררות מלאה.

אני אומרת שוב: אורז צריך להתקרר לחלוטין, רק אז אפשר יהיה להתחיל בהכנת סושי.

בהצלחה! אתם בוודאי תגיעו לתוצאות מרשימות!

40 תגובות על “הכנת אורז לסושי”

  1. היי, בזמן הבישול הסיר צריך להיות עם מכסה או בלי?
    תודה מראש!

  2. היי תודה על המתכון
    מה עושים אם אין חומץ אורז? האם יש תחליף אחר? חומץ רגיל??
    תודה

    • היי איה. אם אין חומץ האורז משתמשים בחומץ רגיל:) בהצלחה!

    • היי דנה בהחלט כן ניתן לבשל ולטבל אורז, לקרר אותו ולשמור במקרר בכלי סגור.

  3. תקשיבי אני כלכך אוהב את המתכון הזה! המתכון הכי קל וטעים שיש! אני משתמש בו מעל ל10 פעעמים תודה רבהה!!!

  4. מתכון מעולה! תודה לך על ההסבר הברור
    פעם ראשונה שיצא לי אורז מדוייק

  5. האם יש תוקף לחומץ אורז? אם הוא פג תוקף לפי האריזה, האם זה באמת כך?

  6. תודה על מתכון מדוייק ! עם תמונות והסברים מעולים. אפילו אני הצלחתי !! מעולה ????

  7. היי
    מתכון מעולה, אני עושה אותו כבר המון זמן אבל בזמן האחרון האורז לא מתבשל לי בצורה אחידה, מה יכולה להיות הסיבה

    • היי סבינה. אני חושבת שכדאי לבדוק האיכות של האורז שאת משתמשת.

  8. שלום
    באיזה שלב בדיוק מכסים את הסיר… אחרי או לפני בישול האורז על אש גבוהה 5 דקות?
    תודה רבה

    • היי שרית. תודה על השאלה. סיר חייב להיות מכוסה במכסה לאורך כל התהליך בישול אורז

  9. התחלתי בבישול האורז ורק לאחר מכן שמתי לב שהאורז מיוחד לריזוטו. כמה קריטי?

    • היי חני! סליחה שפספסתי השאלה…. ברור שלא! בפעם הבאה תקני בבקשה אורז סושי.

  10. Здравствуйте Марина, скажите а если сахар и соль для заправки не растворяются, то их нужно подогреть?

    • Здравствуйте, Лиэль.Не нужно греть. Просто размешать и вылить в рис, и уже тщательно размешать с рисом. Рис горячий и всё в нём прекрасно растворится.

  11. היי מעולה אבל רציתי לשאול אם אחרי שהאורז מוכן אפשר לתת לו להתקרר במשך כמה שעות לדוגמה שש שבע שעות ורק לאחר מכן להתחיל לגלגל או שזה כבר יותר מידי והאורז יהרס?

    • היי. האורז חייב להיות חמצמץ. יש באתר המתכון מדוייק.

  12. מתכון לאורז פשוט מושלם, הכנתי אורז מלא פעמים ותמיד היה יוצא או מבושל מידי או חלק מהגרגרים לא מבושלים והמתכון שלך מושלם! תודה רבה על השיתוף ????????

  13. היי
    על שלוש כוסות אורז מכפילים כמויות של חומץ סוכר ומלח?

  14. האם הסיר צריך להיות מכוסה מלכתחילה ? או רק אחריי הרתיחה הראשונה ,כלומר רק ב15 דקות האחרונות ?
    תודה

  15. מתכון מעולה
    עשיתי אותו כבר מספר פעמים וההצלחה מסחררת????

  16. רק רוצה להגיד כמה זה מתכון מצוין, אלוהים יודע לכמה אנשים כבר שלחתי אותו, ואני משתמש בו כל שבוע כבר שנתיים. תודה מרינה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *