קיימים אין ספור מתכונים של בורשט. אני גאה להציג מתכון שלאורך שנים לא אכזב אותי.

כדאי לא להתעצל ולהכין גם את בלינצ'ס השום, ללא ספק הוא להיט אמתי.

הוא מתאים באופן מושלם לבורשט, בעצם לכל מרק ירקות או סלט יהווה תוספת מעולה.

מתכון הבלינצ'ס

חסרונו היחיד, נאכל ברגע… ואם יישאר עדיין מרק למחר, תצטרכו להכין את הבלינצ'ס שוב.

מזל שהכנתו לוקחת רק 10 דקות..

 

מצרכים:

למרק:

1 בצל

6-8 שיני שום

2 גזרים

2-3 תפוחי אדמה

1/4 ראש כרוב

1 גמבה אדומה

1 פלפל ירוק חריף

2-3 סלק

1 כוס שעועית לבנה

3 כפות שמן צמחי

1 רסק עגבניות (קופסה קטנה)

 

תבלינים:

1 כף מיץ לימון

2 כפיות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור גרוס.

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 עלה דפנה

מלח לפי הטעם(בערך 2 כפיות)

שמיר ופטרוזיליה.

 

להגשה:

שמנת חמוצה, שמיר או פטרוזיליה.

 

אופן הכנת הבורשט:

1. יש להשרות את השעועית לפחות לכמה שעות (מראש).

*לאחר מכן יש לבשל את השעועית בתוספת של שן שום, עלה דפנה ובצל, עד את שתתרכך. לא להמליח! ניתן להשתמש בשעועית משומרת או קפואה.

2. לשטוף הסלקים ביסודיות לבשל את עד שיהיה רך. להתקרר ו לקלף.

* לגורר גס את הסלקים.

3.בואו לטפל בירקות טריים:

*לקצץ בצת לקוביות קטנות.

*גזר לגורר גס

4. לקצוץ את 4-6 שיניי השום.

*כרוב ותפוחי אדמה לחתוך לקוביות ולהוסיף למרק הרותח.

*גמבה ופלפל ירוק חותכים לקוביות קטנות

4.מבשלים בורשט:

* בסיר גדול(4-5 ליטר) לטגן את הבצל וגזר עם שמן צמחי עד לשקיפות.

*ברגע שהבצל וגזר יתרכך, מוסיפים שום, מערבבים, ומתגנים עוד כמה דקות.

7. למלא חצי סיר במים רותחים.

* כרוב ותפוחי אדמה לחתוך לקוביות ולהוסיף למרק הרותח.

* גמבה ופלפל ירוק ומוסיפים בעד חמש דקות אחרי הוספת הכרוב.

*מבשלים בסיר מחוסה במשך 10-15 דקות על אש נמוכה.

*מהעבירים לסיר את השעועית המוכנה, ביחד עם המים בהם בושלה.

אם אתם משתמשים בשעועית משומרת או קפואה ניתן בתחילה הבישול למלא את הסיר ל3\4

במים רותחים.

*להמליח מרק בהדרגה: להכניס כפית מלח, לטעום, להוסיף עוד מלח במידת הצורך.

ורק אחר כך שהמרק הוא מלוח על פי הטעם שלך, ורק לאחר מכן, מוסיפים את כל התבלינים הרשומים במתכון. ממשיכים לבשל את המרק במשך 5 דקות.

* ברגע שתפוחי האדמה והכרוב התרככו, מוסיפים את הסלק . ואת רסק העגבניות

*נסה שוב המרק שלנו, לאזן את הטעם במידת הצורך, זה חשוב! .יכול להיות שיהיה צורך לאזן את הטעם חמוץ- מתוק, או להוסיף קצת פלפל חריף.

5. לקצוץ דק עשבי תיבול ואת השום הנותר.

* להרתיח, להוסיף את השום הנותר והרבה עשבי תיבול טריים. לכבות את האש.

זה הכול! בורשט צמחוני טעים- טעים שלנו מוכן!

להמתין כחצי שעה לפני ההגשה ( למחרת הבורשט יהיה טעים עוד יותר )

מגישים עם עשבי תיבול טריים ושמנת חמוצה.

מתכון הבלינצ'ס

הערה: מאוד חשוב לתבל את הבורשט כראוי. להמליח לפי טעמכם ורק אז להוסיף כף מיץ לימון וסוכר.

בתאבון! תהינו!

© Фотографии: Mirit Azar Karmon

2 תגובות על “בורשט צימחוני עם בלינצס שום”

    • היי נעמי
      יש קישור למתכון הבלינציס בסוף המתכון של הבורשט.
      כתוב בצהוב "מתכון הבלינצ'ס"
      פשוט ללחוץ על הקישור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *