מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

קשה לתכנן מראש הכנת פלפלים ממולאים קטנים כאלה, כי אי אפשר לדעת מראש מה גודל הפלפלים האדומים שמחכים לנו בחנות. אם אתם קונים את הפלפלים הקטנים, אני ממליצה בחום להכין את המנה הנפלאה הזו.

 

מרכיבים:

 

2

16-18 פלפלים אדומים קטנים.

מילוי:

3

400-500 גרם בקר טחון.

2 בצלים.

1-2 גזרים.

1 כרישה.

2-3 כפות שמן צמחי.

חצי כוס בורגול גדול או אורז עגול.

תבלינים:

1 כף מנטה יבשה.

1-2 כפות קטשופ.

1/4 כפית פלפל שחור גרוס.

1 כפית מלח.

1/2 כפית אבקת אפייה או סודה לשתייה.

להכנת הרוטב:

4

1 בצל.

1-2 שיני שום.

צנצנת רסק עגבניות 200 גרם.

2-3 כפות שמן צמחי.

3 כפות רוטב צ’ילי מתוק.

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית מלח ורבה כפית פלפל שחור גרוס.

1-2עלה דפנה.

אופן הכנה:

1. מכינים את המילוי:

* קוצצים דק בצל אחד וכרישה.

5 6

* מגרדים את הגזר בפומפייה.

7

* מניחים ירקות במחבת קטנה או בסיר.

8

* מוסיפים שמן צמחי וחצי כוס מים, מבשלים על אש נמוכה מתחת למכסה סגור עד לריכוך.

9 11

* לאחר מכן מסירים את המכסה,מגבירים את האש ומטגנים את הירקות עד להזהבה.

12

* מצננים את הירקות המטוגנים.

13

* מגרדים את הבצל הנותר ישירות לתוך הבשר הטחון.

14

* מוסיפים בורגול, ירקות מטוגנים ואת כל המרכיבים המפורטים במתכון.

15

* מערבבים הכל ביסודיות ,מוסיפים מעט מים במידת הצורך.

בשר טחון צריך להיות רך ואוורירי.

16

2. מכינים רוטב:

* חותכים את הבצל לקוביות קטנות, קוצצים את השום.

17 18

* במחבת עמוקה או בסיר מטגנים את הבצל והשום בשמן צמחי עד להזהבה.

19 20

* מוסיפים רסק עגבניות, ממשיכים לטגן עוד מספר דקות.

21 22

* מוסיפים פפריקה, מלח ופלפל ,מטגנים במשך דקה או שתיים, לא יותר.

23

מוסיפים רוטב צ’ילי מתוק, מערבבים הכל ביסודיות.

24

* לאחר מכן שופכים בזהירות 2 כוסות מים חמים למחבת, מוסיפים עלי דפנה ומכסים במכסה, מרתיחים 10 דקות ומכבים את הכיריים, זהו! הרוטב מוכן.

25

* לאחר מכן שופכים בזהירות 2 כוסות מים חמים למחבת, מוסיפים עלי דפנה ומכסים במכסה, מרתיחים 10 דקות ומכבים את הכיריים, זהו! הרוטב מוכן.

3. שוטפים את הפלפלים ביסודיות.

26

4. מנקים מגבעולים וזרעים.

27 28

5. ממלאים את הפלפלים היטב במלית הבשר.

29

6. אופים את הפלפלים:

* מחממים את התנור ל -190 מעלות.

* יוצקים את רוטב העגבניות לכלי גדול וגבוה.

30

* מניחים את הפלפלים הממולאים בשכבה אחת.

31

* מכסים את תבנית האפייה במכסה או בנייר כסף.

* אופים 30-40 דקות.

* מסירים את המכסה ואופים עוד 15-20 דקות.

זה הכול! מוציאים את הפלפלים הממולאים הנהדרים שלנו מהתנור!

32

זה כל לך טעים!

33

בתאבון!

34

תהנו!