מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

העוגה הזו, ללא ספק, היא תענוג מוחלט! כי שילוב הפיסטוק-חלבה הוא השילוב המושלם! תאמינו לי, העוגה הטעימה הזו שווה את המאמצים שלכם!

1

תאמינו לי, העוגה הטעימה הזו שווה את המאמצים שלכם!

2

כשמכינים ביסקוויטים פיסטוק, אפשר בהחלט להשתמש במרציפן שקדים רגיל.

אבל מרציפן פיסטוק מכינים בפשטות ובמהירות, ומוסיף כל כך הרבה טעם וצווה … שווה להכין!

לתבנית אפייה בקוטר 23-24 ס”מ.

מצרכים להכנת מרציפן פיסטוק:

3

150 גרם מרציפן שקדים איכותי 65% שקדים.

70 גרם פיסטוקים לא קלויים.

30 גרם אבקת סוכר.

מצרכים להכנת ביסקוויט פיסטוק:

4

250 גרם מרציפן שקדים או פיסטוק.

30 גרם סוכר.

60 גרם מחית פיסטוק.

5 ביצים L

60 גרם חמאה.

85 גרם קמח.

1 כפית אבקת אפייה.

1/4 כפית מלח.

להכנת סירופ:

חצי כוס סוכר.

1 כוס מים.

2-3 כפות ליקר אמרטו.

למוס חלבה – שוקולד לבן:

5

500 מיליליטר של שמנת מתוקה (33%-38% שומן).

7 גרם ג’לטין (חצי שקית) + 1/4 כוס חלב קר.

150 גרם שוקולד לבן.

3 כפות מלית חלבה למילוי עוגות ועוגיות.

לגנאש, שוקולד לבן – פיסטוק:

6

200 גרם שוקולד לבן.

100 גרם שמנת מתוקה (33% -38% שומן)

כפית גדושה מחית פיסטוק.

אופן הכנה:

1. מכינים מרציפן פיסטוק:

* לתוך מעבד המזון אנו מוסיפים מרציפן, אבקת סוכר ופיסטוקים.

טוחנים לפירורים.

7 8

* מוסיפים כף מים חמים ומערבבים לתערובת אחידה.

9 10

מרציפן פיסטוק מוכן!

2. ביסקוויט פיסטוק:

* מוסיפים לקערת המיקסר מרציפן, סוכר, מחית פיסטוק וביצה אחת.

מקציפים עד לקבלת מרקם חלק.

11 12

* בהדרגה, כל פעם אחת, מכניסים את הביצים שנותרו ומקציפים עד התערובת חלקה ואוורירית.

13 14

* אנו ממיסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים אותה למסת הביצה, מערבבים.

15 16

* מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומלח, מנפים, מוסיפים למסת הביצה, מערבבים היטב.

17 18

* אנו מחממים את התנור ל -150 מעלות.

* מכסים את תחתית בנייר אפייה ומחלקים את הבצק באופן שווה על פני כל התבנית.

19 20

* אופים ביסקוויט פיסטוק במשך 40-50 דקות. בדקו את המוכנות בעזרת קיסם.

21

* מצננים את הביסקוויט לחלוטין.

22

* יישר את “החלק העליון” של הביסקוויט, ולחתך אותו אופקית ל -2 חלקים שווים.

23 24

25

3. סירופ להספגת עוגות:

* יוצקים לסיר קטן מים, ליקר ומוסיפים סוכר.

26

* מרתיחים 2-3 דקות, מכבים את הכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.

4. מכינים מוס חלבה ושוקולד לבן.

* משרים ג’לטין בחלב קר, מערבבים ומניחים להתפחה למשך 10 דקות.

27 28

* מחצית מהשמנת מתוקה (צנצנת אחת) מחממים במיקרוגל.

* מכניסים שוקולד לבן שבור לחתיכות בשמנת מתוקה חמה, ממתינים כמה דקות וערבבים היטב.

29 30

* אנו מכניסים מחית חלבה למסה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

31

* ייתכן שיש גושים בשלב זה, זה תקין.

32

* אנו מכניסים את הג’לטין הנפוח למיקרוגל למספר שניות.

המסה צריכה להתחמם (לא להרתיח), והג’לטין אמור להתמוסס לחלוטין בחלב.

33

* הוסיפו במהירות ג’לטין למסה. לערבב ולהקציב באמצעות בלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.

34 35

* מצננים את המסה שהתקבלה לטמפרטורת החדר.

36

* מקציפים את השמנת מתוקה שנותרה.

37 38

הוסיפו 2 כפות קצפת למסת השוקולד והחלבה. מערבבים בעדינות.

39

* לאחר מכן אנו מכניסים את המסה שהתקבלה לקערת המיקסר עם הקצפת, ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה, ומנסים לשמור על המרקם האוורירי של המוס.

40 41

5. הרכבת העוגה:

* מניחים את השכבה ראשונה של ביסקוויט פיסטוק על צלחת גדולה שטוחה ושמים עליה עיגול מאפה.

42

* אנו מצפים את פנים עיגול ביסקוויט בסרט מאפה.

43

* משרים את הביסקוויט בנדיבות עם סירופ.

44

* יוצקים מחצית המוס על הביסקוויט.

45

* אנו חוזרים לאותו פעלה בשכבה השנייה: ביסקוויט, סירופ, מוס.

46 47 48

* אנו מעבירים את העוגה למקרר למשך 5 שעות לפחות. אני מהדיפה שהעוגה יתייצב לילה במקרר.

6. מכינים גנאש פיסטוק על שוקולד לבן:

* טובלים שוקולד לבן ומחית פיסטוק בשמנת מתוקה חמה, מערבבים לאחר 2-3 דקות.

השוקולד צריך להיות מומס לחלוטין. אפשר להוסיף מעט צבעי מאכל פיסטוק אם תרצו.

49

* רצוי להקציף את הגנאש בעזרת בלנדר ידני.

50 51

7. מוציאים את העוגה יציבה מהמקרר, משחררים אותה מהסרט ועיגול מאפה, ויוצקים את הגנאש בצורה אחידה.

52

מקשטים את העוגה בפיסטוקים, שוקולד לבן או כל מה שתרצו!

הכנתי קישוט שוקולד לבן פשוט ויעיל כדלקמן:

* ממסים 50 גרם שוקולד לבן במיקרוגל.

* ואז ציירתי ספלים עם שוקולד נוזלי על נייר אפייה, ומילאתי אותם אמנותית באותו שוקולד.

53

והנה התוצאה:

54

תהנו!

55

56

בתאבון!

5