מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

מתכון מאוד פשוט לעוגיות נפלאות! זה ממש נראה כמו קונוסים שמכוסים בשלג!

לכן אני אוהבת להכין את העוגיות הנהדרות האלה בחורף.

2

חומרים:

חומרים לבצק:

3

100 גרם (1 צנצנת) שמנת חמוצה.

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.

100 גרם סוכר (ניתן להחליף מחצית מהסוכר בחום).

קורט מלח.

400 גרם קמח.

כפות עמילן תירס 2

חומרים למילוי:

4

כף ברנדי

250 גרם אגוזי מלך.

פחית אחת (400 גרם) ריבת חלב

150 גרם חמאה רכה

קליפה ומיץ מחצי לימון או ליים

אופן הכנה:

1. מכינים בצק פריך:

* מקציפים סוכר וחמאה רכה עד לקבלת תערובת אחידה.

5 6

* מכניסים לתערובת שמנת חמוצה ומלח ,מערבבים.

7 8

* מנפים קמח וסודה לשתייה דרך מסננת.

9

* ללוש היטב בצק הומוגני.

10 11

* מחלקים את הבצק ל -4 חלקים. מכניסים בניילון נצמד ומניחים למשך 30-40 דקות.

* מחממים את התנור ל -180 מעלות.

* מוציאים מהבצק חתיכה אחת בכל פעם ומגרדים על פומפייה גסה ישירות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

12

* חלקו את הבצק המגורד בצורה אחידה על כל פני השטח של התבנית.

13

* אופים 15-20 דקות, עד להזהבה.

14

* טוחנים את הבצק האפוי לפירורים גסים בכל דרך העומדת לרשותכם: באופן ידני, באמצעות מערוך או מעבד מזון חשמלי.

15

2. מכינים את הקרם:

מייבשים את אגוזי מלך במחבת יבשה.*

16

*קוצצים גס את האגוזים.

17

* יוצקים אגוזים לפירורים של בצק פריך.

18

* מקציפים את ריבת חלב עם חמאה עד לקבלת המרקם של קרם אוורירי.

19 20

* גרידת לימון ומיץ לימון להוסיף לקרם.

21

* מערבבים היטב את פירורי בצק עם קרם ריבת חלב.

22

4. הכנת הקונוסים:

* אנחנו צריכים כוס צ’ייסר בצורת קונוס וקערת מים

23

* טובלים את הכוס במים, ואז ממלאים אותה בפירורים בקלות, לא לדחוף! זה חשוב!

24

* מנערים את תכולת הכוס על משטח העבודה.

25

* מכניסים את הקונוסים שלנו למקרר למשך שעה לפחות.

זהו סיימנו!

מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

26

ואפשר לשדרג את עוגיות הקונוסים שלנו בציפוי שוקולד!

מכינים גנאש שוקולד נוזלי (המיסו 50 גרם שוקולד מריר במיקרוגל עם 70 מיליליטר שמנת מתוקה), וטבלו את הקונוסים ברוטב השוקולד לאחר מכן למקרר.

27

28

29

שנה אזרחית טובה לכולנו!