מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

הנה המתכון האהוב עליי למרק קרם חצילים.

2

מצרכים:

למרק:

3

4 חצילים

1 כרישה

2 בצלים

2 גזרים גדולים

3 כפות שמן זית

1/2 ליטר שמנת לבישול 15% שומן

1/2 ליטר חלב 3% שומן

מלח, פלפל לפי הטעם

¼ כפית אגוז מוסקט

¼ כפית אבקת כוסברה יבשה

להגשה:

4

בצל ירוק

שמנת חמוצה או כל סוג של גבינה לבנה לטעמכם

לחם מחיטה מלאה

אופן הכנה:

1. חממו את התנור ל-200 מעלות ואפו את החצילים למשך כחצי שעה.

5 6

* לאחר מכן, קלפו את החצילים וחתכו אותם לחתיכות

7 8

2. כעת, נחתוך לעיגולים (בקוטר של כ-0.5 ס”מ) את הכרישה והגזר

9 10

3. נחתוך את הבצל לקוביות קטנות

11

4. כעת נטגן בסיר עם שמן זית את הבצל, הגזר והכרישה. נשאיר את אלו שם עד לזהבה.

12 13

5. נוסיף את החצילים ונמשיך לבשל עד שכל הנוזלים התאדו.

14 15

6. כעת נוסיף את השמנת והחלב ונבשל על האש קטנה כ- 20- 25 דקות.

16

7. נוסיף מלח, פלפל ותבלינים.

17

8. בעזרת בלנדר, נטחן את המרק למרקם חלק.

18

* נמבמידה והמרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט חלב חם ולטחון פעם נוספת.

9. כעת נחזיר את המרק לכיריים, נכסה את הסיר עם המכסה ונביא לרתיחה על אש נמוכה.

זהו, המרק מוכן!!!

19

הגשה:

מלאו את הקערה במרק.

הוסיפו בצל ירוק קצוץ דק.

כדאי להגיש עם לחם מחיטה מלאה, שמנת חמוצה, או עם כל סוג גבינה לבנה שאתם אוהבים.

20

בתיאבון!!!

21

תודה לצלמת: מירית אזר קרמון