מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

“הטירמיסו” המושלם – אוורירי, עדין ונמס בפה. אם אתם לא חובבי שימוש ביצים בקינוחים-הבחירה היא שלכם, אבל אני רוצה לציין ש”טירמיסו ” בלי ביצים –זה לא” טירמיסו “, אלא עוגת גבינה שאין לה קשר לטירמסו. אז מה צריך לעשות כדי להכין “טירמיסו” אמיתי?

ביצים טריות מאוד מיצרן אמין וכמובן גבינת מסקרפונה טרייה מאוד! לאחר מכן, לחפש את המתכון המושלם !ובשביל זה אני פה! אני שמחה לחלוק את המתכון האידיאלי ל”טירמיסו “… הכי טעים ופשוט בעולם!

1

מצרכים לשתי תבניות בינוניות

מצרכים לקרם:

2

500 גרם (2 חבילות) “עוגיות סבויארדי” איטלקיות איכותיות.

5 ביצים (L)

150 גרם סוכר.

450 גרם גבינת שמנת “מסקרפונה”.

125 מיליליטר שמנת מתוקה 33%- 38% שומן.

סירופ קפה להספגת ביסקוויטים:

3

משתמשים ב -400 מיליליטר אספרסו.

אם אין אפשרות לשימוש אספרסו, מכונת קפה נמס. עבור 200 מיליליטר מים חמים:

2 כפיות קפה נמס, 1 כפית סוכר ו -2 כפות ליקר קפה.

לשתי קערות “טירמיסו”י תצתרכו 2 כוסות קפה (400 מיליליטר).

אפשר לגוון, ולהכין 2 קערות שונות: אחד טירמיסו קלאסי עם קפה ,והשני עם מיץ תפוזים.

אופן הכנה:

1. יש להשרות ביציות במשך 10 דקות במי סבון, ואז לשטוף היטב במים זורמים ולייבש.

2. מכניסים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר, ומקציפים 10-15 דקות, עד עיסה לבנה, רכה וקרמית.

4 5

6

3. מסת הביצה שנוצרה מעבירים לקערה גדולה.

7

4. הניחו את השמנת מתוקה וגבינת “המסקרפונה” באותה קערת מיקסר בה הוקצפו הביצים עם סוכר.

מקציפים במהירות עד לקרם סמיך.

8 9

5. בהדרגה, במנות קטנות, מכניסים את מסת הביצה לקרם “מסקרפונה”.

לערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה ורק אז להוסיף את החלק הבא של קרם הביצים.

11 12

6. כתוצאה מכך, אנו מקבלים את קרם אוורירי ועדין שיהווה את הבסיס של “טירמיסו”.

15 16

מכינים סירופ קפה:

* לערבב 400 מיליליטר קפה אספרסו עם 2 כפיות סוכר ו 2-3 כפות ליקר קפה.

הרכבת קינוח:

17

ניתן להגיש את או בקערה משפחתית גדולה אחת, או צלוחיות אישיות קטנות.

1. טובלים את העוגיות בקפה מבלי להפוך אותן, מוציאים אותן במהירות ומסדרים אותן לתבנית.

מניחים את הסאבויארדי בחוזקה בשורה אחת.

18 19

2. מכסים את העוגיות במחצית הקרם.

20

3. מסדרים את השורה השנייה של עוגיות ספוגות קפה.

21

4. ממלאים את הקערה בקרם,העוגיות חייבות להיות מכוסות בקרם לחלוטין.

22

5. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושולחים למקרר ל24 שעות.

במהלך תקופה זו הקרם יתייצב, יקבל מרקם נפלא, טעם הביצה ייעלם לחלוטין ותקבלו אווריריות אלוהית “טירמיסו”.

אם אתם מתכננים את “טירמיסו” למחר בערב, עליכם להכין אותו היום. וזו לא המלצה, זה חובה!

מפזרים אבקת קקאו על “טירמיסו” ממש לפני ההגשה.

23 24

אם יש ילדים בין האורחים, או כאלה שלא אוהבים קפה עם אלכוהול בקינוחים, אני מציעה להכין חלק מהקינוח עם הספגה של מיץ תפוזים.

כל מה שנדרש לשם כך – להשרות את סבויארדי במיץ תפוזים טבעי במקום קפה.

וזה גם מאוד מאוד טעים!

25

רק תסתכלו על המרקם הזה… מושלם…

26

זה הכול! תהנו!

27

בתאבון!