מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

כדורי אורז פריכים במילוי בשר טעים טעים… טעמתי אותם לראשונה בסיציליה… אם אתם רוצים לפנק את החברים שלכם רוצו להכין ארנצ’יני עם תבשיל בקר!

אני מבטיחה לכם שלא תמצאו ארנצ’יני עם טעם נפלא שכזה בשום מקום, אפילו לא במסעדה איטלקית הכי טובה!

 

1

מרכיבים ל 24 כדורים:

להכנת ריזוטו:

2

500 גרם אורז לריזוטו (אני מעדיפה אורז ארבוריו)

בצל 1

3 כפות שמן זית

50 גרם פתיתי פרמזן

בערך 500 מ.ל. ציר ירקות חם או מים חמים

לתבשיל בשר בקר:

3

500 גרם בקר טחון.

2- 3 כפות שמן זית.

1 בצל.

2-3 גזרים.

2 גבעולי סלרי.

1 שורש פטרוזיליה.

2 שיני שום

400 גרם עגבניות מרוסקות.

100 גרם רסק עגבניות.

2 כוסות ציר עוף או ירקות (ניתן להחליף במים חמים).

2 כפיות חומץ יין לבן

1 כף סוכר

כפית בזיליקום יבש וכפית אוריגנו.

רבע כפית צ’ילי יבש.

מלח ופלפל לפי הטעם.

לטיגון עמוק:

4

2 ביצים

קורט מלך

פרורי לחם

בקבוק שמן צמחי

אופן הכנה:

1. מכינים תבשים בקר.שלבי הכנה כאן!

2. מכינים ריזוטו:

1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות

5

2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות על אש איטית

6 7

3. מוסיפים אורז, מערבבים עם הבצל ומטגנים מעט.

8 9

4. בהדרגה מוסיפים את הציר או מים חמים.

מבשלים ריזוטו תוך כדי ערבוב.

10

5. כאשר האורז סופג נוזלים, מוסיפים עוד מנה של הציר או מים.

11 12

*ממשיכים לבשל ריזוטו בדרך זו.

6. כאשר האורז נעשה רך בחוץ, אך עדיין קשיח בפנים, מוסיפים פתיתי פרמזן ומלח.

13

*מערבבים היטב ומכבים את האש.

14

*מעבירים את הריזוטו למגש, ומכסים בניילון נצמד, מניחים בצד עד התקררות.

15

הכנת ארנצ’יני:

1. גודל של כדורים- הבחירה שלכם ,לכן קחו כף מתאימה.

מכניסים את הכף לתוך ריזוטו ובידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל אחיד

16 17 18

2. הניחו לתבשיל הבקר להתקרר לחלוטין.

19

3. משטיחים את כדורי האורז בידיים רטובות, מכניסים פנימה כפית תבשיל בקר.

מכסים את המלית מכל הצדדים באורז ויוצרים את הכדורים .

20 21

4.מחממים שמן צמחי במחבת לטיגון עמוק.

5. טורפים את הביצים במזלג

22

*קערות עם ביצים טרופות ופרורי לחם מניחים ליד הכיריים.

23

6. מכניסים את כדור האורז לביצה ואחרי זה מגלגלים בפירורי לחם.

24 25

*בדרך זו אנו מטפלים בכל הכדורים.

26

7. טובלים בעדינות בשמן רותח 3-4 כדורים ומטגנים מכל צד עד להזהבה.

27 28

*מיד לשים על מגבת נייר.

29

זה הכל! הכדורים המופלאים שלנו עם תבשיל בקר נהדר מוכנים!

30

לטגן ארנצ’יני ניתן לפני הארוחה ולאכול אותם כשהם חמים כך שתוכלו ליהנות מקראסט הפריך וגבינה מותחת.

אני ממליצה לטגן כמות כדורים שאתם רוצים להגיש לארוחה.

ניתן להקפיא את הכדורים שנותרו .

תהנו חברים!

31

בתאבון!