העוגה המושלמת לקיץ: עם מילוי פירות צבעוני וטעים, ומעט בצק חמאה רך וקל… תענוג אחד גדול!

חומרים:

בצק:

200 גרם של חמאה קרה.

1 ביצה.

3 כפות של אבקת סוכר.

350 גרם קמח.

רבע כפית מלח.

1 כף שמנת חמוצה.

 

מלית:

700 – 800 גר' של שזיפים.

4\3 כוס סוכר.

מיץ לימון (כחצי לימון).

3 כפות של קורנפלור + רבע כוס מים.

 

אופן הכנה:

1. הכנת מלית:

* שטפו את השזיפים, וחתכו כל אחד ל-4 חלקים (יש להוציא את הגלעינים ולהעביר את השזיפים לסיר).

* מזגו את המיץ לימון על השזיפים והוסיפו את הסוכר.

*ערבבו את השזיפים עם הסוכר והביאו לרתיחה.

* ערבבו את הקורנפלור עם מים.

* הוסיפו את הקורנפלור לתוך תערובת השזיפים, ערבבו במהירות וכבו את האש. יש לתת למלית להתקרר לגמרי.

 

2. בצק:

* יש לשים במעבד מזון קוביות של חמאה קרה, אבקת סוכר, מלח וקמח וערבבו עד להיווצרות גושים קטנים.

* נוסיף את הביצה ואת השמנת החמוצה ומערבבים במהירות עד שמתקבל בצק רך.

* נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה לפחות.

* לאחר מכן, נחתוך את הבצק הקר לשני חלקים – כאשר חלק אחד גדול יותר מהשני.

* נניח את החלק הגדול של הבצק על תבנית משומנת להכנת טארט.

נפזר את הבצק באופן אחיד על גבי התבנית, כולל בצדדים. לאחר שהשטחנו את הבצק על התבנית – נחורר אותו במזלג.

3. נחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

4. כסו את בסיס העוגה בנייר אפייה וקבעו אותו בעזרת אמצעי מיוחד (או לחלופין כסו אותו בקטניות יבשות בכדי למנוע מהבצק לתפוח במהלך האפייה).

5. יש לאפות את הבסיס של העוגה במשך 15 דקות, להוציא אותו מהתנור, להסיר את הנייר ולתת לו להתקרר מעט.

6. את החלק שנותר מהבצק מרדדים לשכבה דקה מאוד וקורצים ממנה חתיכות בצורת עיגול בגודל אחיד.

7. ממלאים את התבנית עם בצק במלית שזיפים.

* נפזר את המילוי בצורה אחידה ונניח את עיגולי הבצק בצורה מעגלית על גבי המלית.

8. יש למרוח את פני הפאי בביצה טרופה ולהכניס אותה לתנור.

9. אופים את הפאי במשך 50 – 60 דקות עד להזהבה של שכבה עליונה. הבצק של הפאי חייב להיות מוכן עד הסוף.

במידה ואתם מעוניינים להוציא את העוגה מן התבנית – חכו עד שהפאי יתקרר לחלוטין ורק לאחר מכן הוציאו אותו.

לאחר מכן יש להכניס את הפאי למקרר, וכעבור מספר שעות אפשר יהיה לפרוס אותה למנות.

בתיאבון!

תיהנו!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *