סלט אלגנטי, טעים וקל להכנה.

חומרים:

להכנה סלקים אפויים:

3-4 סלקים, מלח, פלפל, שמן זית, עלי דפנה

כף 1- 2 של חומץ בלסמי

להכנה סלט:

בצל סיגול אחד

200 גרם של גבינת עזים (ניתן להחליף בכל גבינה לבנה מלוחה אחרת לפי הטעם)

1- 2 תפוחים ירוקים

כמה עלי נענע

חצי כוס של אגוזי מלך

חצי כוס של חמוציות מיובשות

 

להכנה רוטב:

2 כפות שמן זית

מיץ לימון (כחצי לימון)

מלח, פלפל שחור ואנגלי

ומרכיב סודי:

כף חומץ בלסמי איכותי או קרם בלסמי

 

אופן הכנה:

הכנת סלק אפוי:

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

2. שוטפים היטב ומקלפים את הסלקים.

3. כעת נשים כל סלק על ריבוע גדול של נייר כסף, נפזר עליו מלח ופלפל, נוסיף עלי דפנה וכמה טיפות של שמן זית, ונעטוף היטב את נייר הכסף סביב והסלק.

מבצעים את הפעולה הזאת על כל אחד מהסלקים (כאשר כל סלק צריך בסוף להיות עטוף בנייר כסף).

4. אופים סלקים בתנור במשך שעה אחת. מצננים וחותכים לפרוסות דקות.

5. נכניס את פרוסות הסלק לקערה ונוסיף חומץ בלסמי עם מלח.

6. כעת נחתוך תפוחים ובצל לחצי טבעות. יוצקים מיד את מיץ הלימון על פרוסות התפוחים על מנת למנוע השחרה.

7. חותכים גבינה

8. מערבבים במיכל קטן את כל מרכיבי הרוטב.

הרכבת סלט:

יש להשתמש בקערה גדולה ועמוקה.

נניח בקערה את פרוסות הסלק ורצועות התפוח והבצל ונפזר חמוציות ואגוזים מעל.

נסדר שכבה שנייה של פרוסות סלק, תפוח ובצל, ונשים מעל את חתיכות הגבינה.

מפזרים חמוציות ועלי ומקשטים בנענע מלמעלה.

מוסיפים את הרוטב ממש לפני הגשת הסלט.

הפתיעו את יקיריכם!

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *