סלט ירקות מבושל טעים במיוחד,מושלם כרוטב או תוספת לעוף ובשר.

גם עם פיתה או פרוסת לחם יהיה טעים! מבטיחה!

חומרים:

עגבניות בשלות, אפשר גם רכות 1.600- 1.800 קילוגרם

400 גר. גזרים( 3-4 יחידות)

2 תפוחים ירוקים גדולים.

1 בצל גדול

10 שיני שום

1 פלפל חריף

2 פלפלים אדומים גדולים

3 כפות שמן צמחי

100 גרם סוכר

כף 1 מלח גס

כף 1 חומץ 5%

2 עלי דפנה

חצי כפית פלפל שחור תכון

 

אופן הכנה

 

1.שוטפים את העגבניות וחותכים את הגבעולים.

2. מרסקים עגבניות בבלנדר.

3. קוצצים בצל לקוביות קטנות

4. מטגנים בצל קלות בסיר גדול עם תחתית עבה

5.תפוחים, גזרים,שני סוגים של פלפלים לשטוף ולנקות.

6. לחתוך לקוביות.

7. מוסיפים תפוחים וירקות לסיר עם בצל מטוגן.

8. מטגנים במהירות על אש גבוהה

9.מוסיפים עגבניות מרוסקות

10. מערבבים הכל ומוסיפים תבלינים

11.מבשלים שעה וחצי בסיר על אש נמוכה.

12. מוסיפים שום קצוץ ומבשלים עוד חצי שעה

סלט מוכן

מעבירים את הסלט לצנצנת זכוכית, מקררים ונהנים מהטעם הנפלא.

לשמור במקרר

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *