אני מאמינה כי עוגת בראוניז היא אחת ההמצאות המצלחות ביותר של המין האנושי. עם השקעה מינימלית של זמן ומאמץ אנחנו מקבלים עוגת שוקולד טעימה, קינוח, עוגייה, ואפשר לקרוא לה בעוד כל מיני שמות – איך שאתם אוהבים.

הטעם העשיר של שוקולד מריר ומרקם רך ולח משתלבים בהצלחה עם שוקולד לבן מוצק ופרות יער בטעם חמצמץ.

טעם משגע!!!

חומרים:

250 גרם של שוקולד מריר איכותי (לא פחות מ-60% קקאו).

250 גרם של חמאה.

4 ביצים.

250 גרם סוכר (כוס אחת ורבע).

50 גרם של אבקת קקאו איכותי.

150 גרם קמח (כוס מלאה).

רבע כפית מלח.

200 גרם של שוקולד לבן.

200-300 גרם של פירות יער קפואים (אופציונלי).

תבנית אפייה מלבנית או מרובעת.

 

אופן הכנה:

1. יש להמיס חמאה עם שוקולד במיקרוגל (לחמם ולערבב לסירוגין).

2. יש להקציף את הביצים עם סוכר עד לקבלת מסה אוורירית סמיכה (5 דקות).

3. להוסיף שוקולד חם לתוך ביצים מוקצפות ולערבב באינטנסיביות.

4. יש לנפות את החומרים היבשים דרך מסננת ישירות אל תוך קערת המיקסר.

5. יש לערבב היטב באמצעות מיקסר.

6. יש להוסיף חתיכות של שוקולד לבן ופירות יער.

* לערבב היטב.

* יש לכסות את תחתית תבנית האפייה בנייר אפייה ולשמן בחמאה.

7. יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

8. מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.

9. יש לאפות 25 דקות בדיוק ולא יותר בשום אופן! חשוב מאוד להקפיד על זמן אפייה ולא להחזיק את התבנית בתנור מעבר ל-25 דקות!

בצק באמצע צריך להישאר קצת נוזלי. אם בראוניז יהיה אפוי לחלוטין, אז בסופו של דבר אנחנו לא נקבל עוגת שוקולד לחה ועסיסית, אלא נקבל עוגת שוקולד יבשה.

10. בראוניז צריך להתקרר לגמרי, ולאחר מכן לבלות עוד כמה שעות במקרר. לאחר מכן אפשר להוציא את העוגה מהתבנית ולחתוך אותה לריבועים.

תיהנו!

בתיאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *