מאז שהתחלתי לנהל אורח חיים בריא ולאכול נכון, אני מאוד נמשכת לשילובים שונים של דגנים וירקות. באמצעות ניסוי והתנסות, פיתחתי כמה מתכונים טעימים. אחד מהם רוצה לשתף איתכם עכשיו.

מרכיבים:

אחת וחצי כוס של גריסי פנינה

בצל אחד גדול

2 שיני שום

2-3 גזרים

קילוגרם אחד של כרוב (חצי ראש של כרוב בינוני)

כוס אחת של עגבניות מיובשות

עלה דפנה, מעט תימין טרי

צרור קטן של פטרוזיליה

2-3 כפות שמן זית

4 כוסות מים רותחים

 

תבלינים:

2 כפיות מלח ים

כפית אחת של:

פלפל שחור, פטרוזיליה מיובשת, אורגנו מיובש וכוסברה יבשה

חצי כפית אבקת פלפל אנגלי

 

אופן ההכנה:

1.שוטפים ביסודיות את הגריסים, סופגים במים בטמפרטורת החדר למשך לפחות חצי שעה ולאחר מכן מנקזים את המים ושוטפים דרך מסננת מתחת למים זורמים.

2. את העגבניות המיובשות שוטפים ובזהירות שופכים עליהם את המים החמים. מניחים להתייבש למשך 15-20 דקות, לאחר מכן מנקזים את המים. אני משתמשת בעגבניות מסוג "שרי", עגבניות רגילות יש לחתוך לחתיכות. אם יש לכם עגבניות מיובשות בשמן, אותם לא צריך לספוג במים, רק לנקז את השמן ולחתוך.

3. את הבצל והשום חותכים לקוביות קטנות.

4. קוצצים גס את הכרוב. שלושה גזרים מגרדים על מגררת גסה.

5. בסיר עמידה באש לשים את הבצלים והגזרים, מוסיפים את שמן הזית ומבשלים על אש בינונית עד שהם רכים, כ -5 דקות.

6. מכניסים את הכרוב, שום, תבלינים יבשים ותימין. מגביהים את האש ובמהירות מטגנים את הכרוב עם תבלינים במשך כמה דקות.

7. את הגריסים מכניסים לתוך הסיר עם הירקות, מוסיפים את העגבניות המיובשות ואת עלה הדפנה. את הכל מערבבים בעדינות.

8. יוצקים לתוך הסיר 3 כוסות מים רותחים, מכסים במכסה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עד אידוי מוחלט של המים, 10-15 דקות. אם הגריסים בשלב זה אינם מבושלים לחלוטין, מוסיפים מעט מים חמים ומבשלים עוד מספר דקות.

9. קוצצים דק את הפטרוזיליה ומפזרים מעל הגריסים עם הירקות.

10. מכסים במכסה ומניחים לתבשיל לנוח 10-15 דקות.

תבשיל הגריסים עם הירקות מוכן! עסיסי וטעים!

 

בתאבון!

תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

תגובה אחת על “תבשיל גריסים עם כרוב ועגבניות מיובשות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *