ירקות ריחניים עם עשבי תיבול טריים וגבינה, טוסט פריך, שקועים בחלמון כתום נוזלי… מה יכול להיות טוב יותר בשבת בבוקר שטוף שמש!

להתחיל את היום עם ארוחת בוקר כזו- זה החיים טובים! אני מבטיחה לכם!

המרכיבים מיועדים ל- 3- 4 אנשים, 2 ביצים לכל מנה.

5 פלפלים מתוקים

4-5 עגבניות

1 פלפל ירוק חריף

1 בצל

2-3 שיני שום

2-3 כפות שמן זית

חצי כוס מים רותחים

גבינת "פטה" או כל גבינה כבושה אחרת לטעמכם 200-250 גרם

עשבי טיבול טריים:

בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר

6-8 ביצים מאוד טריות

מלח, פלפל שחור ואדום חריף לפי הטעם.

חצי כפית סוכר

לחם לבן ושמן זית להכנת הטוסטים

 

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל ואת השום דק.

2. פלפלים מתוקים אדומים מנקים מזרעים וחותכים לחתיכות גדולות.

 

3. פלפל חריף ירוק מנקים מזרעים. אם אתם אוהבים יותר חריף אפשר להשאיר חלק מהזרעים.

4. חותכים את העגבניות לקוביות גדולות.

5. קוצצים את עשבי התיבול.

מכינים את השקשוקה:

1. במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, ואז מוסיפים את השום.

2. מוסיפים את הפלפלים המתוקים, את החריפים, ומבשלים עם הבצל תחת מכסה סגור במשך 5 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל וסוכר ומערבבים. ממשיכים ומבשלים במשך כמה דקות.

4. מוסיפים את המים הרותחים במחבת (לא יותר מ 1 כוס), מחצית עשבי תיבול קצוצים, מכסים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 עד 15 דקות.

5. גבינה בולגרית חותכים לקוביות גדולות ומפזרים באופן אחיד במחבת.

6. טיפ קטן – כדאי ליצור חורים קטנים ברוטב שהכנו ולתוך החורים הללו להוסיף כל ביצה.

7. במהירות מוסיפים את המספר הרצוי של הביצים לרוטב, במרחק קטן אחד מהשני.

ממליחים כל ביצה, ומניחים להם להתבשל בתוך הרוטב עד לקבלת מידת העשייה הרצויה.

אם אתם כמו משפחתי מעדיפים חלמון נוזלי, רצוי בזהירות להזיז את החלבונים במהלך הבישול, כך שהם יתפסו במהירות. ברגע שהחלבונים מקבלים צבע לבן, להסיר את המחבת מהאש.

אם אתם אוהבים ביצה מבושלת לגמרי, פשוט להשאיר אותם להתבשל עד לקבלת מידת העשיה הרצויה. ואז לפזר על השקשוקה את שאר עשבי התיבול הטריים.

מכינים טוסטים:

מחממים מחבת עם פסים, את הלחם פורסים לפרוסות עבות, ומרססים עם שמן זית.

מטגנים במהירות את הלחם הלבן על אש גבוהה עד לקבלת גוון זהוב.

שקשוקה עם טוסטים, ארוחת הבוקר הנפלאה שלנו מוכנה!

שיהיה לכם בתאבון ויום נפלא!

תגובה אחת על “שקשוקה”

  1. מרינה , נראה מעולה ומאוד טעים אני אנסה ! כל הכבוד ותודה רבה ??❤?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *