מתכונים פשוטים,בדרך כלל,הכי מצליחים. למתכונים כאלה אנחנו תמיד חוזרים, כשרוצים להכין משהו טעים ומהיר… ובלי מערבל! בשמחה אני רוצה לחלוק אתכם מתכון כזה!

מצרכים:

לבצק:

200 גרם חמאה

כוס וחצי( 300 גרם) סוכר

3\4 כפית סודה לשתייה

2 כפות( 100 גרם) מיונז

500 גרם קמח

50 מיליליטר ברנדי או ויסקי

קורט מלח

 

למלית:

400- 450 גרם קונפיטורה ( אני משתמשת בקונפיטורה תפוזים)

תבנית מלבנית 20 על 30 סנטימטרים

ממליצה גם על טעמים נוספים: תות, מישמש, לימון, פטל

 

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה במיקרוגל

2. מכניסים לתוך החמאה את כל המרכיבים שצוינו במתכון למעט קמח. מערבבים היטב.

3. מנפים את הקמח ישר לקערה עם תערובת.

4. ללוש את הבצק במהירות.

5. מחלקים את הבצק לשני חלקים – אחד יותר גדול, שני פחות. מגלגלים 2 כדורים, מהדקים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל30 דקות.

6. תבנית מלבנית מכסים בנייר אפייה.

7. מוציאים חלק גדול יותר של הבצק מהמקפיא. מגרדים על פומפייה גסה ומפזרים פירורים באופן שווה בכל התבנית.

8. קונפיטורה לחמם במיקרוגל, ולפזר על בצק מגורר.

9. מוציאם מהמקפיא כדור שני של הבצק, מגררים את הבצק ומפזרים פירורים על כל השטח של התבנית.

10. מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים 40- 45 דקות עד הזהבה.

מקררים לטמפרטורה החדר, מוציאים מהתבנית וחותכים לריבועים.

תהנו!

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *