אני מאוד אוהבת מתכונים כאלה שמתאימים לכל אירוע. מצד אחד, זה מאכל חגיגי מאוד, מצד שני הוא דיאטתי ובריא.

מצרכים:

לשני רולים:

500 – 600 גרם בשר טחון של ירך הודו.

1 בצל גדול.

1 קישוא.

1 גזר גדול.

2 – 3 כפות קמח.

2 ביצים.

מוסקט.

פטרוזיליה יבשה.

מלח ופלפל.

מילוי.

2 יח' כרישה, אפשר לחליף בבצל.

3 ביצים.

2 כפות שמן צמחי.

מלח, פלפל.

 

אופן ההכנה:

למילוי:

1. מחממים את התנור עד 180 מעלות.

2. חותכים את הכרישה לטבעות בעובי של 0.5 ס"מ, מסדרים אותם בתבנית מלבנית מכוסה בנייר אפייה.

3. זולפים על הכרישה קצת שמן זית ושמים בתנור עד שתתרכך (כ-10 דקות).

4. מקציפים את הביצים, מוסיפים מלח ופלפל.

5. שופכים ביצים על הכרישה האפויה ומחזירים לעוד כ-10 דקות לתנור.

המילוי מוכן, נעבור לבשר הטחון.

1. מגרדים את הבצל על פומפייה גדולה ואת הגזר על פומפייה קטנה.

2. מגרדים את הקישוא על פומפיה קטנה וסוחטים את הנוזלים העודפים.

3. מוסיפים את הבשר הטחון לירקות.

4. מוסיפים קמח, ביצים, תבלינים ומערבבים הכל היטב.

5. שמים נייר אפייה על משטח העבודה, משמנים בשמן זית ושמים את הבשר הטחון על זה.

6. מסדרים את הבשר הטחון בצורת מלבן ומחלקים אותו לחצי. הרוחב של המלבן חייב להתאים לתבנית שבה אתם הולכים לאפות את הרול.

7. חותכים את המילוי לשני חצאים ומסדרים על הבשר הטחון.

בעזרת נייר אפייה מגלגלים את הרולים ומעבירים אותם לתבניות אפייה משומנות מראש.

משמנים את הרולים בשמן זית ושמים בתנור. אופים בחום של 180 מעלות במשך שעה.

זה הכל! פשוט מאוד!

טעים גם חם וגם קר.

 

בתאבון!

2 תגובות על “רול הודו עם ירקות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *