שילוב של עוגת ספוג רטובה עם גנאש שוקולד ואגוזי לוז קלויים… כל מילה מיותרת…

חומרים:

עוגת ספוג:

80 גרם קמח לבן

20 גרם עמילן

100 גרם סוכר

כפית תמצית וניל

כפית אבקת אפייה

4 ביצים

50 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

סירופ סוכר:

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

כף תמצית רום או וניל

כף מיץ לימון

מלית:

150 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

250 גרם שמנת מתוקה

100 גרם אגוזי לוז

תבנית אפיה בצורה מלבנית( 25 על 32 סמ"מ)

 

מכינים את עוגת הספוג:

 

1. להפריד את החלבונים והחלמונים.

2. מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצב עמיד

3. מקציפים את החלמונים עם סוכר עד מרקם בהיר וסמיך

4. מנפים קמח,אבקת אפיה ועמילן ומוסיפים לקרם חלמונים.

5. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב

6. להוסיף לבצק חלבונים מוקצפים ולערבב בעדינות.

7. מגש לכסות בנייר אפייה ולשמן בחמאה.

8. מחממים את התנור ל -190 מעלות.

9. לשפוך את הבצק באופן אחיד על כל המגש.

10. לאפות 10- 12 דקות.

11. להוציא מהמגש יחד עם נייר אפייה

12. גוזרים את הקצוות של עוגת ספוג.

13. להשרות את העוגה בסירופ סוכר(להכנת הסירופ להרתיח את כל הרכיבים של הסירופ 2- 3 דקות).

14. לגלגל את העוגה יחד עם הנייר.

15. לאחר שהעוגה תתקרר לחלוטין, להוריד בזהירות את הנייר.

מכינים את המלית:

1. את השמנת מתוקה להרתיח ולכבות את הכיריים.

2. מיד הכניסו את כל השוקולד לתוך השמנת מתוקה.

להמתין 2 דקות ולערבב היטב עד לקבלת קרם הומוגני.

2-3 כפות של קרם שוקולד שמים בצד( עבור קישוט של הרולדה).

3. אגוזי לוז יבשים במחבת יבשה וחמה.

4. אגוזי לוז לקרר ולחתוך גס ( מעט אגוזים שלמים משאירים לקישוט)

5. פותחים את גליל הרולדה שלנו לאחר שהתקררה, מורחים בנדיבות קרם שוקולד, מפזרים מעל אגוזי לוז ומגלגלים בחזרה לצורת רולדה.

6. לעטוף את הרולדה בניילון נצמד

7. מכניסים למקרר לשעה- שעה וחצי.

8. מוציאים את הרולדה קרה מהמקרר ומורידים ניילון נצמד.

קישוט:

1. חותכים את הקצוות של הרולדה בזהירות.

2. למרוח את הרולדה בשאריות קרם שוקולד ולקשט באגוזי לוז וחתיכות דקות של השוקולד.

תהנו!

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *