נסו להכין קרפיון ממולא לפי המתכון המשפחתי שלי. לפיו הכינו את גפילטע פיש כל הקרוביי היהודיים: הסבתא שלי, אמי וגם הדודה המדהימה שלי. לדג זה בעל טעם יוצא מן הכלל אין שום קשר לקציצות האפרפרות עם מראה מחשיד שמכונות בישראל "גפילטע פיש".

להכין את התבשיל החגיגי הזה לא קשה כמו שזה נראה, זה רק עניין של טכניקה! הרי היום אנחנו קונים דג כבר מקולף. כמו כן, אפשר לבקש שיחתכו את דג לסטייקים ברוחב כ -4 סנטימטרים. אל תשכחו לקחת מהחנות את כל השאריות פריסה שנותרו כיוון שנצטרך את כל אלה בתהליך הבישול.

שימו לב! סוד ההצלחה של התבשיל:

כדי שהדג יצא באמת טעים חשוב לשים כמויות מופרזות של מלח ופלפל בתוך הציר. הירקות יספגו את המלח המיותר והדג והג'לי שנוצר כתוצאה מהבישול יצאו טעימים להפליא, אני מבטיחה!

עוד פרט חשוב: צריך להכין את הדג יום לפני הסעודה החגיגית. הוא חייב להישאר בציר שבו בישלנו אותו עד שיתקרר ולאחר מכן להיות במקרר למשך הלילה בכלי יבש סגור.

אז בואו נתחיל!

 

מצרכים:

2 קילו של קרפיון טרי, פרוס לסטייקים.

 

למילוי:

1 בצל.

1-2 ביצים (תלוי בגודל).

2-4 כפות פירורי לחם לבן או קמח מצות.

2 כפות שמן צמחי.

מלח, פלפל שחור טחון.

 

מרכיבים לבישול הדג:

2 כפות שמן צמחי (עדיף שמן חמניות).

2-3 בצלים.

4-5 יח סלק.

4 גזרים.

3-4 יחידות עלי דפנה.

מלח, פלפל שחור טחון.

גרגירי פלפל (מתוק ושחור), 8-10 גרגירים.

כל השאריות פריסה.

 

אופן ההכנה:

לשטוף ולייבש היטב את כל הפרוסות של הדג.

2. השלב הכי חשוב וקשה: להוציא את הבשר מכל חתיכה בלי לפגוע בעור. בשביל זה צריך לעשות חיתוכים מהצד החיצוני של חתיכת הדג באזור הסנפירים ולהפריד את הבשר מהעור, אך לא לקלף את העור לגמרי כדי שהעור ישאר מחובר לבשר באזור הבטן של הדג.

אל תמהרו, הכל יצא בסדר, חשוב רק להבין את הטכניקה של החיתוך!

ועכשיו תפרידו בעדינות את הבשר מהעצמות. לא כדאי להפריד את כל הבשר, הרי אנחנו מבשלים חתיכות שלמות, לכן הבשר שישאר יתבשל יחד עם הבשר הטחון ויהיה כל כך טעים שהאורחים שלכם ממש ילקקו את האצבעות.

נשים את הפילה בכלי ואת חתיכות הדג המוכנים למילוי בצד.

3. טוחנים את הפילה יחד עם בצל חתוך גס בעזרת המלתעה או מעבד מזון (אני אישית מעדיפה את המלתעה).

4. מוסיפים לבשר הטחון את כל המרכיבים של המילוי ומערבבים היטב.

5. ממלאים את חתיכות הדג עם המילוי: מייצרים "קציצות" ומכניסים אותן מתחת לעור משני צדדי עמוד השדרה של הדג.

מכסים בזהירות עם העור כדי להקנות לכל חתיכת דג את צורתה המקורית.

מחלקים את המילוי בצורה שווה כדי שיספיק לכל החתיכות.

6. עכשיו נעבור לירקות. לשטוף היטב את הבצל, הגזר והסלק ולחתוך לטבעות גדולות בלי לקלף.

אנחנו נצטרך את הקליפה של הירקות כדי לצבוע את הדג. אם נשארה לכם מבישולים אחרים קליפה של הבצל, שטפו אותה היטב ותשימו בתחתית הסיר. אתם לא תצטערו, הדג יקבל צבע הרבה יותר עשיר!

7. נקח סיר גדול ורחב עם תחתית עבה בגודל של 7-8 ליטר, מסדרים למטה חצי מהירקות ושאריות דג. מעל זה שמים בצפיפות בשכבה אחת את חתיכות הדג.

8. מכסים את הדג בשאר הירקות ומוסיפים שמן צמחי ותבלינים הרשומים במתכון.

9. מוסיפים מים פושרים עד שיכסו את הדג לגמרי ואת הירקות רק עד האמצע. אל תגזימו עם המים!

תבשלו עם מכסה באש נמוכה במשך שעתיים.

10. בערך 20 דקות לפני הסיום תטעמו את הרוטב ואל תשכחו על הטיפ שלי: תשימו כמויות מופרזות של מלח ופלפל.

11. מחבים את האש ונותנים לדג להתקרר לגמרי בלי לעשות משהו. כשתפתחו את המכסה, התבשיל אמור להיראות כך:

ולאחר שתסירו את השכבה של הירקות שלא נצטרך אותה יותר, זאת התמונה שתראו:

תסכימו שזה היה שווה את זה!

מניחים בזהירות את הדג על צלחת או שמים אותו בבמכל עמוק ומכניסים למקרר להמתין להגעתם של

האורחים.

הגשה:

אני בדרך כלל מגישה את התבשיל בליווי ג'לי דגים וחרדל אדום.

הג'לי מאוד פשוט: הרי הוא כבר מוכן, צריך רק לשפוך את הרוטב שנוצר בזמן הבישול לסנן ולשפוך למכל שטוח ולשים במקרר ללילה.

תנסו את זה, זה מאוד טעים ומקורי ומשמש כתוספת מושלמת לדגים!

עם החזרת זה עוד יותר פשוט. כדי לחסוך בזמן אתם יכולים לרכוש אותה מוכנה.

אך אם כבר בזבזנו כל כך הרבה זמן להכנת הדג, נקדיש עוד 10-15 דקות להכנת חזרת ביתית. תאמינו לי, זה מוצר אחר לחלוטין!

 

אנחנו נצטרך:

1-2 שורשי חזרת.

4-5 יחידות סלק.

קצת מלח.

1. מקלפים מהר את החזרת ומגרדים אותה על פומפייה עדינה, חשוב להישתמש במעבד מזון.

2. עכשיו נצטרך מיץ סלק. אם יש לכם מסחטה, זה פשוט. אם אתם כמוני ואין לכם, פשוט תגרדו את הסלק על פומפייה עדינה תוך שימוש במעבד מזון. שימו את הסלק המגורד במסננת ואת המסננת בכלי יותר עמוק. כעבור כמה דקות נקבל מיץ סלק.

 

3. מוסיפים לחזרת מגורדת קצת מלח ויוצקים לתוכה בהדרגה תוך בחישה מיץ סלק עד לקבלת המרקם הנדרש.

מעבירים לצנצנת עם מכסה הדוק ומאחסנים במקרר. ניתן לאכול את החזרת לא רק עם דגים, אלא גם עם בשר, עוף, ירקות מבושלים ומאודים. החזרת הביתית לא תחזיק אצלכם הרבה זמן: תצטרכו להכין עוד, כי פשוט כולם יבקשו!

אני יכולה להוסיף רק דבר אחד: התיאור של תהליך ההכנה של התבשיל המהמם הזה לקח לי הרבה יותר זמן מאשר ההכנה עצמה.

תבשלו ותשמחו את קרוביכם!

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *