מתכון מוצלח ביותר! אם אתם רוצים לעשות רושם – תכינו את הפשטידה הזאת! רק תסתכלו איזה יפיוף! טעמים של גבינה ושמנת עם טעם מתקתק של כרישה מטוגנת וטעם חמוץ מתוק של בצל מקורמל משתלבים ועובדים יחד בצורה מושלמת.

 

נצטרך תבנית אפייה לפאי בקוטר של 22-24 ס"מ.

חומרים:

בצק חמאה. מתכון לשתי פשטידות פתוחות:

במקרה זה, אנחנו צריכים חצי מכמות הבצק. את המחצית השנייה ניתן להקפיא ולהשתמש במשך חודש ימים, או לאפות שתי קישים פתוחים.

250 גרם קמח.

חצי כפית מלח.

1 כפית של אבקת אפיה.

רבע כפית סודה לשתייה.

חצי כפית סוכר.

125 גרם של חמאה קרה.

65 מ"ל של מי קרח.

 

להכנת בצל המקורמל:

2 כפות שמן צמחי.

4 כפות של חומץ בלסמי.

2 כפות סוכר קנים חום.

3- 4 בצלים סגולים.

 

להכנת המלית:

2 יחידות של כרישה .

2 כפות שמן זית.

2 ביצים.

קופסה קטנה של שמנת מתוקה.

200 גרם של גבינה צהובה מגורדת.

רבע כפית אגוז מוסקט ורבע כפית פלפל טחון.

חצי כפית מלח.

 

אופן הכנה:

1. בצק חמאה.

* חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומכניסים למעבד מזון.

* את הקמח, מלח וסוכר, סודה ואבקת אפייה מכניסים למעבד מזון. מערבבים במהירות גבוהה ומפוררים את כל המרכיבים.

* לאחר מכן מתחילים להוסיף בהדרגה את מי הקרח עד שהבצק מתגבש לגוש הומוגני.

* אנחנו צריכים רק חצי מהבצק, לפי כך נחלק אותו לשני חלקים. יוצרים כדור מכל חלק של בצק, עוטפים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20-30 דקות.

* משמנים היטב בחמאה את התבנית לפאי.

* מוציאים את הבצק מהמקרר ומסדרים אותו בשכבה אחידה על פני שטח התבנית, כולל צדדים. מחוררים את הבצק במזלג.

* מכניסים את התבנית עם בצק למקפיא.

 

2. הכנת בצל מקורמל:

* מחממים את התנור לטמפרטורה ל- 180 מעלות.

* מקלפים ושוטפים את הבצל הסגול.

* חותכים את הבצל לטבעות בעובי של סנטימטר אחד.

* לתבנית קטנה חסינת אש יוצקים שמן וחומץ בלסמי.

* מסדרים את טבעות הבצל בתבנית בשכבה אחת. טובלים אותם בתערובת של שמן וחומץ בלסמי.

* מפזרים סוכר על הבצל.

* יש לאפות את הבצל בתנור במשך 30-40 דקות, עד שהוא מתרכך.

 

3. מלית:

* שוטפים את הכרישה, מנקים וחותכים אותה לטבעות.

* מטגנים את הטבעות בשמן זית עד שיקבלו צבע זהוב.

* מקציפים ביצים, תבלינים ושמנת עד היווצרות תערובת אחידה.

* מערבבים את הגבינה המגורדת עם הכרישה.

4. הרכבת קיש:

* מוציאים את התבנית מהמקפיא.

* ממלאים את התבנית בגבינה המגורדת עם כרישה.

* יוצקים מלמעלה את תערובת הביצים.

* מסדרים מעל זה במעגל את טבעות הבצל.

* מפזרים סוכר נותר על הבצל.

5. אופים את הקיש בטמפרטורה של 180 מעלות למשך שעה, עד שיקבל צבע זהוב בוהק.

הקיש הנפלא שלנו עם גבינה, שמנת, כרישה ובצל מקורמל מוכן!

זה כל כך טעים!

בתיאבון!

 

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *