ממליצה בחום לרוץ להכין מאפה נפלא זה, ואתם תבינו מאוד מהר מה הסיבה. דבר ראשון זה הטעם יוצא דופן של הגבינה ושנית – זה מאוד פשוט להכין. בצק פריך, מלית רכה ועסיסית והתוצאה הסופית פשוט מושלמת. כל אלו הופכות את פשטידת הגבינה הזו למתכון הראשון במחברת המתכונים שלכם, אז אני מצהירה כי מאפה גבינה זה הוא מספר 1!

 

מרכיבים:

חבילה אחת של בצק פילו

 

מילוי:

4 ביצים

2 יוגורטים (400 גרם) של יוגורט טבעי ללא תוספות.

רבע כפית פלפל לבן.

500 גרם גבינת "טוב טעם " או "טבורוג" (גבינה לא מלוחה ). נמכרת בכל סופר, באריזה או במשקל

200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

חצי כפית מלח

150 גרם חמאה

כף אחת של שומשום שחור

תבנית עגולה בקוטר של 26 ס'מ.

 

אופן ההכנה:

1.את החמאה להמיס עד לקבלת מרקם נוזלי

2. טורפים את הביצים, מוסיפים מלח, פלפל, יוגורט. לערבב עד שהתערובת חלקה.

3.את החמאה למרוח על התבנית, הדף הראשון של הבצק לשים בעדינות לתוך תבנית, גם למרוח עם חמאה, אח"כ להניח עוד 3 דפי בצק (4 בסך הכל), כל דף למרוח היטב בחמאה.

4. חצי מכמות הגבינה "טוב טעם " להניח באופן אחיד בתבנית, מעל לפזר חצי מכמות גבינת המוצרלה.

5. מחצית מסת הביצה לפזר באופן אחיד על פני התבנית..

6.שוב ליצור 4 שכבות של בצק, כל שכבה עם חמאה, להוסיף את שארית הגבינה ויוצקים את שאר מסת הביצה.

7. מכסים את המאפה עם 2 דפי הבצק שנותרו, כל שכבה מורחים עם חמאה, לעטוף היטב את הקצוות של הבצק פנימה. מסדרים יפה לאורך הצד, הכל מורחים עם חמאה. באמצע מפזרים את השומשום השחור.

 

8.מחמים את התנור ל 180 מעלות. אופים במשך 50 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

מקררים מעט ומוציאים מהתבנית.

בתאבון! תהנו!

 

© תודה לצלמת: מירית אזר קרמון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *