הפשטות הגאונית של המטבח האיטלקי מפתיעה אותנו כל פעם מחדש … פסטה כזאת טעמתי במסעדה איטלקית … למה לא הגעתי לזה לבד? זה כל כך פשוט! וכל כך טעים! מאכל קיצי, קל ומרענן. מוגש פושר.

המצרכים:

אריזה של פסטה לינגוויני

200-250 גר' של גבינת פרמזן

400 גר' של טונה טריה (2 סטייקים)

4-6 שיני שום (2 לדג ו-4 לרוטב)

גרד של קליפת לימון אחד

מיץ מ 1/2 לימון

פלפל חריף: חצי מאדום וחצי מירוק

קומץ של פטרוזיליה

בצל ירוק (רק החלק הירוק) או עירית

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הלינגוויני בהתאם להוראות היצרן.

2. מכינים את הדג: חותכים את הטונה לרצועות דקות למדי (ברוחב של סנטימטר אחד). מוסיפים מלח, פלפל, וכמה טבעות של פלפל חריף.

3. מחממים שמן זית עם שום במחבת ובמהירות מטגנים את רצועות הטונה על אש גבוהה. הנקודה העיקרית היא שלא להגזים עם זמן הטיגון: אם הזמן ארוך מדי הדג עלול לצאת יבש מדי.

4. מכינים את הרוטב: חותכים דק את הפטרוזיליה, הבצל הירוק, השום ושני סוגי הפלפל החריף.

5. מטגנים קלות את השום, מוסיפים פלפלים חריפים ומטגנים עד למוכנות למחצה, מוסיפים ירק ומכבים את הגז.

6. מערבבים את הפסטה המבושלת עם הירקות. מוסיפים מיץ וגרד לימון, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות.

7. מוסיפים חתיכות של טונה מטוגנת וגבינת פרמזן מגורדת.

בתיאבון!

Приятного аппетита!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *