ללא ספק זו המנה המושלמת לעונה הקרה! כשקר וגשום בחוץ זה בדיוק האוכל שתרצו לאכול! מתכון פשוט מאוד לארוחה משפחתית עשירה,מחממת,ומאוד מאוד טעימה! מתאים לגם צהריים וגם לערב! מבחינת קלורית המנה מאוד מתאימה לשומרי המשקל… רוצו להכין! לא תצטערו!

המתכון ל 8 תבניות אפיה ומנות אישיות!

מצרכים להכנת הראגו:

500 גרם בשר בקר טחון

2-3 כפות שמן זית

2-3 גזרים

2 גבעולי סלרי

1 שורש פטרוזיליה

2 שיני שום

400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות

100 גרם רסק עגנבניות

כוס אחת של מי מרק ירקות או בשר(ניתן לשים כוס מים חמים במקום)

צרור פטרוזיליה קטן

2 כפיות חומץ יין

כף סוכר

כף קמח

1-2 עלי דפנה

מעט אגוז מוסקט

מלח ופלפח לפי הטעם

פירה:

6-8 תפוחי אדמה –תלוי בגודל

300 מ"ל של חלב (150 בפירה, ו -150 מיליליטר לאפייה).ניתן להחליף לשמנת פרווה

מלח, פלפל לבן לפי הטעם.

 

אופן ההכנה :

פירה:

1. תחילה יש לשטוף את תפוחי האדמה, לקלף אותם ולחתוך לקוביות. לאחר מכן נשרה אותם במים קרים.

2.מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ואז מסננים את המים. לתוך הסיר עם תפוחי אדמה נשפוך כעת 150 מ"ל של חלב, ונוסיף מלח ופלפל לבן. יש להביא את תפוח האדמה והחלב לרתיחה.

3. נוריד את תפוחי אדמה מהאש ונמעך אותם לפירה. יש לוודא כי יש מספיק מלח ופלפל

בשר ראגו:

1. יש לשטוף, לקלף ולחתוך לקוביות קטנות את הבצל וגבעולי סלרי

2. לשטוף, לקלף ולגרד בפומפייה את הגזר ואת שורש פטרוזיליה

3.כעת ניקח את השום והפטרוזיליה וחתוך אותם – לא דק מדי.

4. נכניס למחבת גדולה עם דפנות גבוהות את הבצל, הסלרי ושמן זית ונטגן מעט.

5. נוסיף גזר, שורש פטרוזיליה ושום. נערבב ונבשל במשך 10 דקות על אש בינונית עד שהם רכים

6.עתה נוסיף את הבשר הטחון ונערבב היטב עם הירקות

7. כעת יש להוסיף את שאר התבלינים ולטגן,תוך בחישה בזהירות למשך 5 דקות.

8.נוסיף את הקמח ומערבב במהירות. יש לוודא כי המרקם שנוצר הינו חלק (אין גושים של קמח), ולטגן במהירות את הכל ביחד.

9.נוסיף את העגבניות המגורדות, רסק עגבניות, ונבשל תוך בחישה מתמדת במשך חמש דקות.

10. נוסיף מי מרק, מים, חומץ, נכס את הסיר עם מכסה ונבשל על אש נמוכה מאוד במשך כשעה.

11. 5 דקות לפני סיום הבישול יש להוסיף פטרוזיליה, ולהמשיך לערבב. זה הזמן לטעום את התבשיל, ובמידה וחסר משהו יש לאזן טעמים.

הראגו מוכן!

מסדרים את הראגו בכלי אישי שעמיד בחום ומתאים לאפייה בתנור.

מעל הראגו יש להניח את הפירה וליישר היטב.

40 דקות לפני ההגשה:

1.לחמם את התנור ל180 מעלות

2.לתוך כל כלי לשפוך 2 כפות חלב (או שמנת פרווה).

3. אופים פאי רועים במשך 30 דקות עד לקבלת צבע חום זהוב.

4.להוציא מהתנור ולתת למנה " לנוח" במשך כ-5-10 דקות.

תהנו ותתחממו! בתאבון!

2 תגובות על “פאי רועים”

  1. אני מניחה שמדובר בחומץ יין אדום? האם ניתן לאפייה בתבנית קוטר 26-28?

    • היי בתשבע. תודה על שאלה מצויינת, ניתן להשתמש בכל סוג של חומץ 5% שאת מעדיפה.
      בקשר לתבנית בהחלט אפשר להשתמש בכל תבנית עמידה בחום שיש בבית, גם חד פעמי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *