מתכון מאוד מוצלח של פשטידה פתוחה, אחד המוצלחים והטובים שפיתחתי. שילוב של בטטה מתוקה וגבינת צ'דר המטובלת והעשירה בטעם מבטיחה לכם 100% הצלחה! טעם נפלא, טעים לכולם בלי יוצא מן הכלל!

 

בצק פריך, מתכון לשתי הפשטידות הפתוחות:

במקרה זה, אנחנו צריכים מחצית מכמות הבצק.,את החצי השני אפשר להקפיא ולהשתמש בהם במשך חודש, או לאפות פשתידה נוספת במילוי אחר.

250 גרם קמח אפייה

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

125 גרם חמאה קרה

65 מ"ל מי קרח

 

מילוי:

3 בטטות בגודל בינוני

3 כפות שמן זית

3 ביצים XL

200 גרם גבינת צ'דר

2 קופסא (500 גרם) של גבינה קוטג'5%

2 כפות קמח אפייה

עירית-צרור אחד

מעט אגוז מוסקט ותערובת עשבי טוסקנה, פלפל אנגלי ולבן.

מלח לפי טעם

תבנית לפאי עם קוטר של 26 סנטימטר.

 

אופן ההכנה :

1.מחממים את התנור ל200 מעלות

2.את הבבטה שוטפים היטבה, קולפים היטב וחותכים לפרוסות

* מסדרים את פרוסות הבטטות בכלי עמוק, מוסיפים שמן זית,מלח ופלפל ומערבבים היטב.

*מניחים בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה, אופים במשך20-25 דקות . מקררים.

3בצק:

*חותכים את החמאה קרה לקוביות ומכניסים למעבד מזון

* קמח, מלח וסוכר להכניס למעבד מזון, ומהר מאוד ובמהירות גבוהה הופכים הכל פרורים.

* ואז לאט להתחיל להוסיף מי קרח, עד שהבצק יהפוך לגוש.

* אנחנו זקוקים לחצי מכמות הבצק, ולכן יש לחלק אותו ל -2 חלקים. מכל חלק של הבצק יוצרים כדור ,עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 20-30 דקות.

4.את התבנית לפאי מורחים היטב בחמאה, את הבצק מוציאים מהמקרר ומניחים על משטח עץ מקומח.

5. ללוש את הבצק, בלי הרבה מאמץ, מה שחשוב זה לעשות את זה מהר על מנת שלא יתחמם, ולהשתדל לעשות צורה עגולה .

6.מסדרים את הבצק בתבנית.,מנקבים במזלג בכמה מקומות ושולחים במקפיא במשך 20 -30 דקות.

7.מחממים את התנור ל170 מעלות

 

8.הכנת המילוי:

*גבינת צ'דק מגרדים בפומפייה גסה, את העירית קוצצים דק.

*בעזרת מזלג מקציפים את הביצים. מוסיפים קמח ותבלינים.

*מוסיפים את הגבינה קוטג'

*מוסיפים את גבינת הצ'דר ואת העירית

*מוסיפים את הבטטה האפוייה, מערבבים בעדינות.

9.מוציאים מהמקפיא את תבנית עם הבצק, מעבירים את המילוי לתבנית ובאופן אחיד.

10.אופים במשך שעה

הבצק צריך להיות אפוי לגמרי , והקרום של המילוי צריך לקבל גוון זהוב מושלם.

הפאי בטטה עם גבינת צ'דר מוכן! נותנים לו מעט להתקרר, מוציאים מהתבנית ונהנים מהטעם הנפלא!

בתאבון !

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *